Zelené plochy betónovať nebudú

  • Spravodajstvo
  • 13. februára 2018, 18:48
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Parkovisko vo vnútrobloku na Winterovej ulici v Piešťanoch radnica stavať nebude. Ešte pred prejednávaním tohto bodu programu štvrtkového zasadnutia poslancov vedenie mesta oznámilo, že zo svojho zámeru ustupuje.

Následne zastupiteľstvo stoplo i výstavbu parkoviska vo vnútrobloku na Royovej a Kukučínovej ulice. Stopku dostalo tiež parkovisko na sídlisku Juh. Rokovanie však malo i dohru v podobe vzdania sa Rema Cicutta funkcie predsedu mestskej komisie pre výstavbu a dopravu.
Kauza okolo zámeru výstavby parkoviska vo vnútrobloku na Winterovej ulici sa rozbehla potom, ako chceli mestskí úradníci prejednávať na mieste výstavby svoj zámer s účastníkmi konania. Okrem nich však prišli aj nespokojní obyvatelia z okolitých bytoviek. Tí svoj nesúhlas s výstavbou neobmedzili len na slovné vyjadrenie na mieste, ale rozbehli i petičnú akciu, pod ktorú sa podpísalo viac ako štyristo občanov.

Červeným zvýraznené parkovisko sa malo stavať uprostred 60-ročného parčíku.

Zastavenie zámeru úradníkov malo predohru tiež na mestskej rade i na komisii pre životné prostredie, kde sa preukázalo, že zámery betónovania mesta na úkor zelene chcela radnica prepašovať pokútne poza chrbát poslancov. Časť projektov parkovísk sa do mestských komisií ani nedostala a časť bola pretláčaná zavádzajúcimi informáciami od mestských úradníkov.
Počas štvrtkového rokovania zastupiteľstva poslanec Cicutto poukázal na fakt, že tieto materiály sú pred nimi i účelovo zatajované a do komisií nepredkladané. „Aj materiál na prenájom mestských pozemkov pod bilbordy na Bratislavskej ceste, ktorý ste nám nepredložili do komisie, je dôkazom toho, že máme čo k tomu povedať a umožnené nám to nebolo. Preto som sa rozhodol vzdať sa svojej funkcie predsedu komisie a nemám ďalej chuť jej členom objasňovať, prečo nemáte záujem o názory odborníkov,“ vysvetlil počas zastupiteľstva vedeniu mesta Cicutto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav