Zatiaľ upratovali len pešiu zónu

  • Spravodajstvo
  • 13. februára 2017, 20:48
  • Autor:am

Tuhá zima v januári donútila Služby mesta Piešťany (SMP) vysypať do ulíc rekordné množstvo inertného materiálu, drveného štrku na zdrsnenie zľadovatenej vozovky a povrchu chodníkov, o čom sme informovali i v predchádzajúcom vydaní Piešťanského týždňa. V uplynulých dňoch však sa však ľad roztopil a časť kamienkov z pešej zóny zmizla.

Minulý týždeň mohli obyvatelia kúpeľného mesta v centre zahliadnuť pracovníkov SMP, ako zametajú štrk z pešej zóny. Podľa slov vedúceho strediska údržby Petra Fialu však išlo len o čiastočné upratovanie, štrk zmizol len z centra. „Zimná služba sa končí 15. marca. Inertný materiál budeme zbierať technikou po tomto dátume. Kedy skončíme, závisí od stavu techniky a poveternostných vplyvov. Upratovanie nám trvá väčšinou celú jar,“ uviedol P. Fiala.

Piešťanský týždeň zaujímalo, ktoré ulice budú upratovať prioritne, avšak toto podľa šéfa údržby bude vykonávané po zhodnotení stavu vedúcimi pracovníkmi. Podľa správy o zimnej údržbe by však v prípade, že klimatické pomery spôsobia rozpustenie a rozmrznutie snehu, SMP zabezpečia strojné, prípadne ručné čistenie križovatiek a výjazdov ciest od posypového materiálu. Súčasťou čistenia má byť aj uvoľňovanie uličných vpustí, aby bol umožnený odtok vody z povrchu ciest.

Ak teda plánujete popoludnie pri káve či zákusku na Winterovej ulici, topánky už tak ľahko nezoderiete. Pri presúvaní sa zvyškom mesta sa však treba obrniť trpezlivosťou. Kým totiž z ciest a chodníkov SMP odstránia 280 ton štrku, isto to chvíľu potrvá.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava