Zahraniční študenti sa stretli v meste so šikmou vežou

  • Spravodajstvo
  • 19. marca 2014, 16:03
  • Autor:Z. Šupková, T. Andrísek

Vo Vrbovom sa zúčastnili študenti zo zahraničia projektu Comenius, ktorý organizovala Stredná odborná škola (SOŠ) Vrbové.

Projekt bol financovaný z eurofondov. Hlavným cieľom bola prezentácia krajín a vernisáž fotodokumentácie mostov zo zapojených krajín. Zástupca riaditeľky Tomáš Andrísek poskytol rozhovor pre Piešťanský týždeň.

Z akých krajín pochádzajú študenti z družobných škôl a aký bol účel návštevy?

– Naša škola je v rokoch 2013-2015 zapojená do projektu Comenius – školské partnerstvá. Ide v ňom o cestovanie do partnerských krajín spojených s plnením úloh. Hlavným cieľom je 24 mobilít, to znamená, že do zahraničia musí vycestovať 24 osôb. Našimi partnermi sú školy z Českej republiky, Turecka a Talianska. A práve my sme boli organizátormi prvého stretnutia, ktoré sa konalo na Slovensku.

Projekt bol vraj financovaný s eurofondov.

– Každá škola dostane 80 percent z celkovej sumy vopred a po splnení všetkých podmienok po ukončení projektu doplatia zvyšné peniaze.

Zúčastnili sa na družobnej návšteve aj učitelia?

– Aktivít sa zúčastňujú aj pedagógovia, aj študenti. Stretnutie trvalo štyri pracovné dni. Hostia boli ubytovaní v rekreačnom stredisku v Prašníku, odkiaľ sa chodilo na rôzne výlety. Navštívili sme hlavné mesto Slovenska, Piešťany, Vrbové, našu školu a pracovali sme na dvoch hlavných cieľoch stretnutia, ktorými boli prezentácie krajín a vernisáž snímok mostov zo zapojených krajín, keďže témou projektu sú mosty. Spomínané fotky budú vystavené aj verejnosti vo Vrbovom v Kúrii Mórica Beňovského.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 18. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava