Zachraňovali srnčeka, odstraňovali popadané stromy

  • Spravodajstvo
  • 15. augusta 2017, 14:45
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Piešťanskí hasiči si v predchádzajúcom týždni poriadne vysúkali rukávy. O čo menej hasili požiarov, o to viac sa im o robotu postarala búrka s prudkým vetrom, ktorá vyvracala stromy a trhala elektrické vedenia. No pomáhali i pri záchrane srnca, ktorý spadol do vybetónovanej jamy s močovinou na Vrbovskej ceste v Piešťanoch.

Perný týždeň pre hasičov odštartovalo plameňom zachvátené koleso autobusu mestskej hromadnej dopravy na Dopravnej ulici v stredu 9. augusta. Na druhý deň nasledovali zásahy pri požiari kríkov a trávy vo Vrbovom v objekte niekdajšieho štátneho majetku. V ten istý deň sa rozhorelo i strnisko na poli za Veľkým Orvišťom. Našťastie, oba požiare sa zaobišli bez významných materiálnych škôd.
Zdanlivo pokojný týždeň zmenila búrka so silným vetrom, ktorá zasiahla piešťanský región zo štvrtka na piatok. Krátko pred polnocou sa rozoznel telefón na hasičskej stanici a príslušníci HaZZ sa rozbehli k vyvráteným stromom a polámaným konárom.
Najprv, ešte 10. augusta pred polnocou, spadol konár na osobné auto na Ulici A. Hlinku. Po polnoci utekali hasiči na Banku odstrániť strom, ktorý padol na chodník a zasahoval do cesty. Nasledoval zásah v Prašníku, kde spadnutý strom blokoval cestu, potom odstraňovali popadané stromy v Trebaticiach, na Ulici sv. Štefana v Piešťanoch, ale aj v Drahovciach, Borovciach či na Čerenci za Vrbovým. Posledný spadnutý strom odstraňovali až o desiatej večer v Chtelnici.
Ani v závere týždňa neboli hasiči bez práce. Už v skorých ranných hodinách vyrazili k požiaru skládky v Rakoviciach a popoludní k dopravnej nehode dvoch osobných áut na Bratislavskej ceste, ktorá sa, našťastie, obišla bez zranení.
Hasiči v ten deň však zachraňovali život štvornohému tvorovi, a to konkrétne srnčekovi, ktorý sa zatúlal až na okraj Piešťan a spadol do vybetónovanej jamy s močovinou na Vrbovskej ceste. Srnca za pomoci lana a nadstavbových rebríkov vyslobodili z asi trojmetrovej jamy. Bol prehliadnutý veterinárom, a keďže žiadne závažné zranenia neutrpel, vypustili ho späť do prírody.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj