Zábava na „úrovni“ alebo čakanie na novú diskotéku

  • Spravodajstvo
  • 7. augusta 2015, 10:08
  • Autor:Alexandra Mathiasová

Aby sme si rozumeli, hľadali sme podnik pre mladých ľudí vo veku 20-30 rokov. Nie pre tínedžerov, z vreckového horko-ťažko zaplatiacich kofolu a cigarety, ani pre starších cudzincov, plných chuti zašpásovať si. Jednoducho a stručne, partia samostatne zárobkovo činných osôb a zamestnaných sa chcela trochu zabaviť.

Kedy pôjdeme?


Pracujeme každý inak. Niekto robí od skorého rána, iný popoludní alebo strieda „dlhý-krátky“ deň, ďalší aj cez víkendy. Zladiť sa a ísť na tri dni na chatu je nemožné. Určite nie sme sami s problémom nájsť si spoločne čas.

Kam pôjdeme?


Barov s „odsúvacími stoličkami“ alebo inak – barov, kde sa po desiatej tancuje, je v Piešťanoch niekoľko. Chce to však istú dávku exhibicionizmu, pretože väčšinou pri stoloch sedia netanečníci a zízajú so zdvihnutým obočím. Po niekoľkých zaostreniach na ich tváre si človek uvedomí, že za tancom treba ísť na diskotéku. „Kam ideme?“ spýta sa jeden člen posádky. „Neviem,“ znie klasická odpoveď. S trochou čierneho humoru navrhnem nedávno zhorenú diskotéku… Nie, nie, tam asi nepôjdeme.
Padne prvý relevantný návrh: „Poďme pozrieť novootvorenú diskotéku!“ Nadšená tvár rýchlosťou rakety stráca mimiku, keď sa ozve informovaný parťák a oznámi dočasné (dvojmesačné) prerušenie tejto prevádzky. Zisťujeme, že naozaj nemáme na výber a ideme do centra. Tam sú pár desiatok metrov od seba vzdialené rovno dva podniky s parketom.

Cesta tam


Piešťany sú malé mesto. Dajú sa z jednej strany na druhú bez problémov prejsť peši. Nie však, ak si obujete lodičky a na chodníkoch je miestami aj v júli zimný posyp (pre mužov – ničí to podpätky). Taxikári jazdia naozaj za minimum. Je to však záludné, pretože čím nižšie ceny, tým viac ľudí si ich služby môže dovoliť a vodiči nestíhajú. Alebo majú k dispozícii auto s objemom motora 1,9 alebo 2,5 litra a o polnoci potrebu dobre „to vypáliť“. Menšia rada: Objednajte si radšej taxi, ktorému v konečnom dôsledku zaplatíte o euro viac, ale pôjde s vami ako so zákazníkmi, a nie ako s dobytkom.

Rozhodnutie


Dva podniky. Dva parkety. Dve rôzne vrstvy obyvateľstva. Zatiaľ čo jeden obľubujú väčšinou neplnoletí, druhý poznajú najmä „cezpoľní“. V oboch zahrajú dídžeji na želanie. V oboch sú porovnateľné ceny, i keď o niečo lacnejšie je to v tom pre mladšie ročníky. V oboch sú na porovnateľnej úrovni sociálne zariadenia – mydlo a utierky na ruky sú s pokročením času len bájnymi artefaktmi. Zasmejete sa. Zasmejete sa so slovami, že čo vlastne chcete, keď môžete byť radi, že dočiahnete na dvere kabínky, ktoré sa nedajú zavrieť a ich pridržiavaním si zaistíte trochu súkromia. A svieti tam svetlo.
V podniku na konci Winterovej ulice je viac miesta na sedenie. V tom druhom sa však sedí lepšie. V prvom je lepší parket, v druhom príjemnejšie servírky… v oboch si zahráte biliard. Ale koniec špekuláciám. Aj tak musíte ísť tam, kde sú voľné miesta. Pre mesto s viac než 28-tisíc obyvateľmi sú dve minidiskotéky málo.
Náš žolík nakoniec padol na prvý klub, ten na konci pešej zóny. Mali sme šťastie, práve sa uvoľnil jeden stôl. Dlho sme však nevydržali. Tancovanie „lakťovou technikou“, teda zdvihnúť lakte a vytvoriť si centimeter miesta, je o ničom. Nevhodné pre slabšie povahy: Keď sedíte pri stole spojenom s lavicou na sedenie a vedľa si niekto z inej partie zvracia pod nohy, skúšate prísť na to, v akom storočí žijete.
Počkáme si na tú novinku, čo otvoria koncom leta. Dovtedy budeme tancovať v obývačke.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 4. augusta.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava