Z pešej zóny je opäť parkovisko

  • Spravodajstvo
  • 7. novembra 2017, 05:42
  • Autor:Daniela Serišová

Porušovanie pravidiel cestnej premávky v rámci státia a parkovania sa u piešťanských vodičov teší veľkej obľube. Najobľúbenejšie je medzi vodičmi státie na súkromnom pozemku, na chodníku s nedodržaním predpísanej vzdialenosti, v križovatke či na mestskej zeleni.

Keďže mestská polícia nemá toľko papúč a hliadok, aby mohla denne rozdávať v meste stovky pokút, vodiči veselo porušujú zákon ďalej.
Najnovším výstrelkom, ktorý už ale zachádza do krajnosti, je státie na pešej zóne. Vďaka poodstavovaným autám by sa mohlo zdať, že Ulica Eugena Suchoňa už nie je pešou zónou. Opak je však pravdou a v popoludňajších a večerných hodinách býva každodenne zaprataná takmer desiatimi autami.
Zvýšené státie súvisí s otvorením herného podniku na začiatku ulice a predajom bytov v tej istej nehnuteľnosti. Zamestnanci podniku, väčšinou s topoľčianskou značkou, veselo parkujú pred podnikom. Samozrejme, ostatní obyvatelia sa tiež nechali zlákať vidinou voľného parkovania bez pokuty.
Zákon ale jasne hovorí, že státie na pešej zóne je zakázané, čo nám potvrdil aj dispečer na mestskej polícii a prisľúbil poslať hliadku. Je zrejmé, že vodiči v oblasti starého trhoviska nemajú kde parkovať, keďže priestor pred polyfunkčným domom Enzo je vyhradený iba pre majiteľov bytov a prevádzok a je obmedzený špeciálnou parkovacou kartou. To ich ale neoprávňuje na státie na pešej zóne. Neďaleko na Nálepkovej je veľké parkovisko, vodiči môžu pohodlne parkovať tam. Pravdepodobne sú ale leniví prejsť jeden a pol ulice k bydlisku, či pracovisku.
V európskych mestách je bežným trendom zákaz vjazdu motorových vozidiel do centra mesta. Krajiny sa snažia všemožnými spôsobmi odkloniť autá z centier miest a vytlačiť ich na parkoviská na okraji. Zákaz vjazdu áut do centra by aj v Piešťanoch vyriešil mnohé problémy. Predtým by však stačilo, keby sa napríklad začiatok pešej zóny posunul až VÚB banke.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel