Webstránku Rezortu chráni novinár a cestovná kancelária?!

  • Spravodajstvo
  • 6. apríla 2018, 07:38
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Na jedinej odpovedi predsedu predstavenstva organizácie Rezort Piešťany (Rezort) Petra Tremboša na konkrétnu otázku od poslanca Petra Jančoviča počas marcového mestského zastupiteľstva viacero vecí nesedí. Otázka sa týkala minutia v súčte šesťtisíc eur na aktualizáciu webovej stránky Rezortu.

Peter Jančovič sa Petra Tremboša pýtal, či to nie je príliš veľa, nakoľko podľa jeho informácií vytvorenie novej stránky, a nie jej aktualizácia, bežne stojí maximálne do 2000 eur.
„Čo sa týka aktualizácie webovej stránky, nešlo o jednoduchú aktualizáciu, ale aj o jej opravu, nakoľko bola v dezolátnom stave a niekoľkokrát sme boli napadnutí hackermi,“ tvrdil na zastupiteľstve Tremboš.
Zdá sa, že trojica subjektov, ktorej táto aktualizácia a ochrana webovej stránky pred hackermi bola pridelená, pracovala extrémne rýchlo. Keďže v posledný predvianočný týždeň v roku 2017 im na takúto údajnú rekonštrukciu webu Rezortu stačili len dva dni. Presne toľko času ubehlo od vystavenia objednávok na tieto práce po zaplatenie faktúr pre Martina Palkoviča (300 eur), EuroMed Slovensko, s. r. o., (2100 eur) a Q7 digital Media, s. r. o. (3600 eur).
Ďalšie otázniky nad touto údajnou ochranou webu pred hackermi, ako to Tremboš prezentoval, vychádzajú z podnikateľských činností, ktorým sa dodávatelia rekonštrukcie webu v skutočnosti venujú. Z týchto troch subjektov podľa obchodného registra by túto kvalifikáciu spĺňala jedine firma Q7 digital Media, ktorá má na IT servis potrebný rozsah podnikateľských činností v obchodnom registri.
EuroMed Slovensko je v podstate cestovná kancelária sídliaca na Kúpeľnom ostrove a IT činnosť v obchodnom registri ani neuvádza. Martin Palkovič je fyzická osoba a v skutočnosti piešťanský regionálny fotograf a novinár.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava