Vyzbierajú dve tony odpadu

  • Spravodajstvo
  • 29. marca 2018, 07:08
  • Autor:Daniela Serišová

Potrebu vyčistiť Piešťany od odpadkov po zime si všímajú nielen kompetentní, ale aj bežní ľudia. Kedysi menšie Čistenie Sĺňavy sa po rokoch prepracovalo na Jarné čistenie mesta, do ktorého sa zapája čoraz viac škôl aj dobrovoľníkov.

Tento rok školáci vyčistili takmer polovicu mesta a okolie vodných tokov či škôl. Množstvo smetí je každý rok skoro rovnaké, aj tentoraz organizátori rátajú takmer s dvomi tonami voľne pohodeného odpadu.
„Do zberov sa zatiaľ zapojilo okolo 680 študentov z piatich stredných škôl: Stredná odborná škola záhradnícka, Stredná priemyselná škola elektrotechnická, Stredná odborná škola technická, Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera, Stredná odborná škola obchodu a služieb,“ hovorí Zuzana Jakubisová, referentka z oddelenia životného prostredia Mestského úradu v Piešťanoch.
Nezabudlo sa ani na tradičné Čistenie Sĺňavy, kde sa to vlastne všetko pod taktovkou poslanca Michala Fialu začalo. Aj tomu sa tento rok prihlásilo množstvo organizácií. „U nás na brehu boli zbierať turisti z TJ Bezovec a aj jednotlivo rodiny s deťmi. Pomôcť prišli i dobrovoľníci zo Stráže prírody a partia zo Zrnka,“ kompletizuje čistenie M. Fiala.
Vyčistená príroda je pozitívne zlepšenie, prečo sa ale takého akcie musia konať, je nepochopiteľné. Kde sa v kúpeľnom meste na trávnatých plochách a lesíkoch zobrali dve tony odpadu? Množstvo vyzbieraných smetí totiž rokmi neubúda, jediná pozitívna zmena je v oblasti rozmernejších odpadov. Dvomi tonami sa však zber odpadov nekončí, počas aprílového Dňa Zeme by sa do neho mali zapájať žiaci základných škôl a spolu s nimi aj pracovníci mestského úradu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel