Vysoká kvalita finálneho produktu je základom našej firemnej filozofie

  • Spravodajstvo
  • 30. apríla 2015, 11:42
  • Autor:pr

GENERICA – najväčšia slovenská firma na výrobu výživových a vitamínových doplnkov, so sídlom a výrobou v Piešťanoch, slávi na našom trhu už svoje dvadsiate výročie. Pri tejto príležitosti sme oslovili obchodnú a marketingovú manažérku Evu Stanislavskú, ktorá nám porozprávala o histórii spoločnosti, jej základných princípoch, ale tiež o širokom portfóliu produktov, prevažne výživových doplnkov.

► Generica sa svojím zameraním a dlhoročnými skúsenosťami radí medzi špecialistov na výskum a výrobu výživových doplnkov. Čím je spoločnosť výnimočná?
Generica využíva na vývoj produktov najnovšie poznatky vedeckých výskumov, ale tiež inovatívne výrobné technológie. Jej výnimočnosť spočíva napríklad už v samotnej histórii firmy, v zakladateľoch, ktorí z ničoho dokázali vytvoriť samobytnú a prosperujúcu spoločnosť, ktorá dáva prácu vyše 50 zamestnancom v Piešťanoch a okolí.

► Prezraďte nám niečo z histórie firmy.

Spoločnosť bola založená v roku 1995 s cieľom vytvoriť konzultačnú firmu, ktorá by sa sústredila na poradenskú činnosť v oblasti výživových doplnkov. Už tri roky nato sa však jej činnosť rozšírila o výrobu dietetických doplnkov a v priebehu rokov sa sortiment spoločnosti rozšíril o rad ďalších produktov. Najskôr
sa začínalo s výrobou základných foriem vitamínov a minerálov, no postupne sa portfólio rozšírilo o výrobu prípravkov z rastlinných výťažkov a probiotík. Významným sa pre Genericu stal rok 2008, keď začala zmluvnú výrobu s významnými zahraničnými spoločnosťami. Ďalším míľnikom bol rok 2010, keď založila obchodnú pobočku v Českej republike pod názvom Generica Bohemia.

► Investovali ste za posledných 20 rokov aj do nového technického vybavenia?

Samozrejme, v roku 2011 spoločnosť investovala do modernizácie vybavenia, pričom kládla dôraz aj na ochranu životného prostredia. Po novom preto využíva vo výrobe slnečnú energiu. Svojím inovatívnym prístupom sa tak radí medzi európske špičky v odbore.

► Aké sú vaše základné po stoje a princípy?
Pre spoločnosť Generica je prvoradá férovosť voči zákazníkovi a etický postoj. Vždy prináša výrobky z kvalitných surovín s vysokou pridanou hodnotou za dostupné ceny. Vysoká kvalita finálneho produktu je základným kameňom firemnej filozofie. Kvalite sa podriaďuje všetko, počnúc výberom surovín, spracovaním a technologickými riešeniami, čoho výsledkom je jedinečný finálny produkt.

Eva Stanislavská, obchodná a marketingová manažérka

► Výživové doplnky prechádzajú schvaľovacím procesom o bezpečnosti pre ľudské zdravie, ktorý má na starosti Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR). Spĺňajú vaše výživové doplnky aj iné požiadavky kvality?
Všetky produkty, ktoré Generica vyrába, prešli schvaľovacím procesom ÚVZ SR a notifikované sú tiež Ministerstvom poľnohospodárstva Českej republiky. Zároveň spĺňajú potrebné legislatívne požiadavky a kvalita produktov je podložená laboratórnym rozborom. Výživové doplnky sú zároveň vyrábané v prostredí pod stálou kontrolou Regionálneho úradu verejného zdravotníctva s certifikátom HACCP, ktorý zaručuje ich kvalitu a bezpečnosť. Generica je takisto držiteľom certifikátov ISO 9001 a 14001.

► Zárukou kvalitného finálneho produktu sú aj kvalitné suroviny. Odkiaľ pochádzajú hlavné zložky výživových doplnkov firmy Generica a ako zabezpečujete kontrolu všetkých produktov?
Keďže chceme na trh ponúkať vždy len to najlepšie z hľadiska kvality, ale aj ceny, používané suroviny starostlivo selektujeme a ich väčšia časť pochádza zo štátov Európskej únie. Produkty sú vyrábané v Slovenskej republike, kde je navyše zaistená aj trojfázová kontrola – vstupná kontrola všetkých surovín, kontrola jednotlivých procesov výroby a výstupná kontrola hotových výrobkov.

► Na začiatku ste spomínali históriu firmy, ktorá prešla od konzultačnej činnosti v oblasti výživových doplnkov aj k ich výrobe, najskôr to boli dietetické doplnky, neskôr sa pridali základné formy vitamínov a minerálov, prípravky z rastlinných výťažkov a probiotík. Koľko produktov ponúka Generica dnes a čo všetko nájdeme vo vašom portfóliu?
V súčasnosti tvorí ponúkaný sortiment viac ako 60 rôznorodých prípravkov, ktoré sú pravidelne exportované do Českej republiky, Maďarska, Nemecka a rozširujeme aj ďalšie teritóriá, pričom ponúkame takmer všetky galenické formy: kvapky, sirupy, šumivé tablety, cmúľacie tablety, poťahované tablety, tvrdé a mäkké želatínové kapsule, krémy, masti a telové mlieka. Generica je dlhodobo jednotkou na trhu v predaji monovitamínov, vitamínov E a produktu 3-omega. Ako jediná na trhu má prípravky ako Meteo a Fluidex a ponúka ako jediná B-komplex vo forme kvapiek.

► V súčasnosti má už takmer každý jeden zo sto ľudí celiakiu, narastá aj počet diabetikov druhého typu. Myslíte aj na takýchto konzumentov?
Naša spoločnosť nasleduje nové trendy a napríklad postupne vymieňa umelé sladidlá za prírodné. Navyše, takmer všetky naše produkty sú vhodné aj pre diabetikov, celiatikov a ľudí s laktózovou intoleranciou.

► Čo by ste ešte na záver o vašej spoločnosti chceli povedať?

Slovenská spoločnosť Generica sa 20 rokov dokázala udržať na trhu a presadiť sa aj v zahraničí. Vo vedení stoja ľudia, ktorým na firme záleží. Generica sa na trhu presadila na základe kvality a cenovej dostupnosti. Prispôsobila sa trhu, ale nepodľahla trendu kvantity na úkor kvality. Stále napreduje a prináša nové produkty, ktoré prispievajú k zlepšeniu života ľudí. Veríme, že dôraz, ktorý kladieme na kvalitu, precíznosť a čistotu výroby našich produktov pod hlavičkou Generica, ocenia predovšetkým naši klienti.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel