Vrecká na exkrementy napokon pribudli

  • Spravodajstvo
  • 2. marca 2017, 08:55
  • Autor:am

Pred dvomi týždňami sme v Piešťanskom týždni uverejnili článok o nedostatku papierových vreciek na psie exkrementy v meste Piešťany. Odvtedy sa však ľady pohli, a to, čo predtým radnica riešila, už má východisko.

V prvej tretine februára ešte zelené smetné nádoby na psie exkrementy zívali prázdnotou, financie na nákup vreciek vraj vyčlenené neboli. „Služby mesta Piešťany zabezpečia v roku 2017 dopĺňanie vreciek vo výbehoch pre psy raz za kalendárny týždeň a zároveň v spolupráci s Mestom Piešťany hľadajú optimálne riešenie nákupu a výdaja vreciek na psie exkrementy v súlade s hospodárnym využitím verejných zdrojov,“ skonštatovala vtedy hovorkyňa mesta Eva Bereczová.

Už o necelé dva týždne nato sa však v zásobníkoch nielen vo výbehoch vrecká objavili. Tentoraz ale nejde o papierové, ale o plastové pomôcky na upratovanie okolia. Tie v súčasnosti vo veľkom nakupujú psičkári aj v obchodoch s chovateľskými potrebami, dokonca si pri kúpe môžu vybrať farbu vreciek napríklad aj podľa pohlavia štvornohého chlpáča. V malých kotúčikoch ich nosia upevnené v špeciálnych zásobníkoch, no teraz by psičkárom mali podobné mestské vrecká pomôcť napríklad, ak neodhadnú ich zostávajúci počet v kotúčiku. Zatiaľ však nie je jasné, či toto riešenie je dočasné, alebo bude trvácne.

„Mesto Piešťany a služby mesta stále hľadajú optimálne riešenie do budúcnosti, čo sa týka spôsobu výdaja vreciek. Zatiaľ sme našli ekonomickejšie riešenie, a to plastové vrecká. Bolo zakúpených desaťtisíc kusov, teda 400 balení po 25 kusov. Tieto by spolu s rezervou papierových vreciek z minulého roka mali postačiť na obdobie pol roka,“ uviedla E. Bereczová.

Dopĺňanie by sa malo uskutočňovať pravidelne ako doteraz. „Vrecká sú a budú dopĺňané v režime ako v minulom roku, to znamená raz za týždeň vo výbehoch a raz za dva týždne v ostatných zásobníkoch na území mesta,“ dodala hovorkyňa.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 28. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav