Vo Vrbovom ožil Beňovský

  • Blogy
  • 11. decembra 2012, 14:50
  • Autor:

Ochotníci z divadelného spolku Dyvallo spod šikmej veže po dva večery predviedli divákom vo Vrbovom v kinosále kruhovky, to čo poctivo cvičili s divadelným režisérom Romanom Nikodémom vo voľnom čase.

Hra to bola náročná na obsadenie,lebo tam je asi 20 účinkujúcich. Zladiť voľný čas týchto ľudí nebolo vôbec jednoduché,ale dobré dielo sa vydarilo. Svedčí o tom početná návšteva na premiére a nemenej početná návšteva i na repríze,ktorá bola len o dva dni neskôr. Hra sa odohráva na Kamčatke. Bohužiaľ aj teplota vzduchu v kinosále bola ako tam, našťastie diváci vydržali aj túto skúšku.                                                                                                                                        Príbeh rozprával o uväznení Beňovského na Kamčatke. O jeho sprisahaní s vyhnancami a následnom boji za slobodu až po konečné vyslobodenie a útek na lodi. Vynikajúce výkony tu podali starší ochotníci Dušan Nosko ako gubernátor, Jožko Rakús ako Chrustev, Zdenko Zeleňák ako kapitán Čurin, Juraj Tóth ako vyhnanec a nezabudnuteľný Ivko Šlahor v úlohe kozáka. Veľkým prekvapením boli aj naše mladé nádeje Ajuška Snohová ako Afanázia, Tomáš Ševela ako vyhnanec Stepanov, Rišo Kráľ ako ataman, Mário Háberl ako kupec Kazarynov, Leňa Pitoňáková ako Kaťa. V hlavnej úlohe Beňovského zažiaril charizmatický Lukáč Kováč. Najmladšia ochotníčka Ninka Nosková má iba 10 rokov, ale veľké divadelné nadšenie. Ostatní sa tiež zhostili svojich úloh veľmi dobre.
Ukazuje sa tu veľká šanca pre divadlo aj keď zatiaľ iba ochotnícke ale hrané zo srdca a s radosťou.Verím,že o týchto menách budeme ešte veľa počuť a za seba môžem povedať len toľko,že mi bolo cťou s nimi spolupracovať. Divadlo mám veľmi rád a bol som rád, že Romanko Nikodém ma do toho sprisahania zapojil a mohol som si zahrať malú úlohu vyhnanca Baturína.
Nech žije divadlo!
       

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel