Viceprimátora Hyneka do dozornej rady letiska nezvolili

  • Spravodajstvo
  • 6. augusta 2015, 10:47
  • Autor:Jozef Vojčiniak

V uplynulom mesiaci sa konalo Valné zhromaždenie spoločnosti Letisko Piešťany. Rozhodujúcim vlastníkom letiska s nadpolovičným podielom akcií je Trnavský samosprávny kraj. Niečo nad dvadsať percent vlastní štát a najmenšiu časť v majetkových pomeroch má k dispozícii Mesto Piešťany. Za člena dozornej rady kandidoval piešťanský viceprimátor Michal Hynek. Neuspel, a tak sme zisťovali prečo.

Radnica situáciu odmietla komentovať a odkázala nás na väčšinových vlastníkov. Obrátili sme sa na najväčšieho, Trnavský samosprávny kraj (TTSK). „Akcionári dostali podklady tak, ako je zvykom, mesiac pred stretnutím. Piešťany poslali písomný návrh len dva týždne pred valným zhromaždením. Nehovoriac o tom, že personálne zmeny je slušné v prvom rade predrokovať. Aj napriek tomu sme tento návrh na valné zhromaždenie zaradili. Pri voľbe sa väčšinový vlastník, TTSK, ale i štát hlasovania zdržali, kandidatúra piešťanského viceprimátora neprešla,“ informoval nás predseda TTSK Tibor Mikuš.
Podľa našich informácií zo zdroja pohybujúceho sa v prostredí väčšinového akcionára, ktorý si neželal meno zverejniť, i v prípade dodržania formálne správneho postupu nominácia M. Hyneka na členstvo v radiacich orgánoch letiska s najväčšou pravdepodobnosťou nemala šancu na úspech.
Aj napriek nezdaru viceprimátora má mesto zastúpenie v predstavenstve letiska. Predsedom dozornej rady je nominant štátu a zároveň zástupca TTSK z postu krajského poslanca Remo Cicutto, niekdajší piešťanský primátor a v súčasnosti poslanec mestského zastupiteľstva. Ako nám potvrdil, nemal problém informovať zastupiteľstvo o dianí v letiskovej spoločnosti v minulosti a v prípade záujmu nevidí v tom problém ani dnes.
Po neúspešnej kandidatúre M. Hyneka chcú vraj mestskí poslanci primátorovi navrhnúť do dozornej rady vlastného kandidáta, prijateľného aj pre ostatných akcionárov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 4. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek