Verejné osvetlenie opäť nefungovalo

  • Spravodajstvo
  • 4. novembra 2015, 13:48
  • Autor:am

Z času na čas majú obyvatelia Piešťan tmavý odchod z práce či cestu za voľnočasovými aktivitami. Pre nefungujúce mestské osvetlenie nevidia pod nohy a stávajú sa zraniteľnými voči motorovým vozidlám, nepríjemné sú v tej chvíli i nerovnosti chodníkov.

Šepkajúce sa špekulácie o šetrení prostriedkov za elektrickú energiu sú len fámou. „Ak v noci nesvietia svetlá na celej ulici, ide o poruchu, ktorú sa snažia pracovníci organizácie Služby mesta Piešťany operatívne riešiť,“ informovala Eva Bereczová, hovorkyňa mesta Piešťany. Niektoré výpadky však trvajú aj niekoľko dní po sebe. „Nie vždy sa dá porucha odstrániť ihneď,“ doplnila E. Bereczová.
Časté poruchy bývajú v takzvaných starých Piešťanoch, avšak dotknuté ulice ako Štefánikova, Pod Párovcami či Bodona budú do konca roka žiariť novými svietidlami. Čo však s ulicami, nespadajúcimi do nového projektového plánu, financovaného zo získaného grantu? „Nevymenené svietidlá služby mesta pri poruchách opravia. Momentálne sa v rozpočte s výmenou ďalších svietidiel nepočíta,“ dodala E. Bereczová.
Ak po zotmení niektoré svietidlá ešte nesvietia, chyba nie je v časovom naprogramovaní. „Svetlá sa neprogramujú. Ich zapínanie a vypínanie je zabezpečované viacerými spôsobmi a záleží od typu svietidla – buď fotobunkou, astronomickými hodinami alebo systémom hromadného diaľkového ovládania,“ informovala hovorkyňa. Výmenou sa teda vyrieši i neskoré zapínanie a vypínanie osvetlenia v prechodnom období.
Ak si všimnete, že nefunguje verejné osvetlenie, nahlásiť poruchu môžete priamo Službám mesta Piešťany. Pre istotu však dbajte na bezpečnosť a využite ochranné reflexné prvky.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 3. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava