Veľký deň pre predškolákov

  • Spravodajstvo
  • 10. apríla 2018, 12:02
  • Autor:am

Stovky detí koncom uplynulého týždňa zažili prelomový životný okamih. Boli na zápise do školy a z väčšiny z nich sa tak v septembri stanú žiaci. Piešťanský týždeň tentoraz navštívil Základnú školu na Mojmírovej ulici.

Podaktoré deťúrence išli na zápis s odhodlaním, iné mali trochu strach. Nemali mať však z čoho. Pedagogičky vedú zápis formou príjemného rozhovoru, počas ktorého zistia, či je dieťa zrelé na školskú dochádzku.
Budúci prváci mali vedieť napočítať aspoň do desať, určovať a priraďovať počty prvkov, ovládať orientačné pojmy hore, dole a nakresliť postavu. Aby predviedli všetko, čo vedia, pomáhali im pritom vopred pripravené pracovné listy. „Okrem vedomostí sledujeme sociálnu zrelosť. Deti si mali zaviazať šnúrku, porozprávať o rodine. Zároveň pritom učitelia sledujú výslovnosť, reč,“ uviedla zástupkyňa riaditeľa ZŠ Mojmírova Jana Chlepková.
Ak učiteľ zistí, že u dieťaťa je nedostatočne rozvinutá grafomotorika, výslovnosť, je nepokojné a jeho pozornosť je oslabená, rodičov informuje, že by bolo vhodné vyhľadať psychologické poradenstvo. „V posledných rokoch máme skúsenosti, že ak už v materskej škole zistia, že je problém, riešia to. Mnohokrát už na zápis rodičia prídu s odporučeným odkladom nástupu do povinnej školskej dochádzky,“ prezradila zástupkyňa.
Na zápis do tejto školy napokon zavítalo približne 80 záujemcov. „Prišlo veľmi veľa detí a máme kapacitné problémy, už nemáme voľné učebne. Bude ťažké rozhodnúť, koho prijať a koho nie,“ dodala J. Chlepková.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava