Veľké plány zrealizovali, ale aj zabudli na papieri (3.)

  • Spravodajstvo
  • 3. februára 2016, 15:31
  • Autor:am

V archíve Piešťanského týždňa sa rokmi pôsobenia na mediálnej scéne nazbieralo mnoho vizualizácií všakovakých plánovaných objektov. V Piešťanoch mali vyrásť kúpaliská, polyfunkčné budovy, obchvaty a ďalšie objekty… V tomto čísle seriál spomienok na bájne projekty a pripomenutia zrealizovaných stavieb ukončíme.

Južný obchvat mesta



Vybudovaním obchvatu v Piešťanoch sa už zaoberalo nejedno mestské zastupiteľstvo a stretlo sa dokonca i s veľkou nevôľou obyvateľstva, ústiacej už v roku 2003 do spísania petície.

V roku 2010 na jednom z mimoriadnych zasadnutí mestské zastupiteľstvo schválilo najlepšie možné riešenie. Južný obchvat by pri bývalej Tesle otvárala nová okružná križovatka. Ďalej by viedol severne okolo tesláckej bytovky cez polia, prechádzal ponad železničnú trať a napojil sa na ďalšiu novú križovatku pri poliklinike. Pokračovať mal smerom na východ okrajom bývalých ovocných sadov a po estakáde pri potoku Dubová. Tam by sa napojil na nový most cez Váh, tvorený betónovou konštrukciou a aj s chodníkmi pre peších a cyklistov. Obchvat mal premostiť rieku pri lodenici a na druhej strane vyústiť na cestu smerom na Ratnovce, južne od vtedajšieho Penziónu Zachej. Náklady na realizáciu schváleného projektu predstavovali 112 miliónov eur.

V roku 2014 vyhlásil trnavský župan Tibor Mikuš, že cena obchvatu predstavuje celoročný rozpočet kraja. Myšlienka je však stále živá, aj pri nedávnom plánovaní nového akvaparku sa prihliadalo na potenciálnu výstavbu južného obchvatu. Dočkáme sa ho niekedy?

Článok je súčasťou seriálu kde sa venujeme projektom, ktoré sa zrealizovali alebo zostali len ako vizualizácie na papieri.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav