Vďaka iniciatíve občana pribudol kontajner

  • Spravodajstvo
  • 27. marca 2017, 21:20
  • Autor:am

Aktivita obyvateľov vo verejných záležitostiach sa mnohým môže zdať zbytočná. Nie vždy to tak musí byť a skutočne sa stane, že vďaka občanom sa veci pohnú vpred. Rovnako to bolo i po interpelácii Piešťanca, keď prostredníctvom portálu Odkaz pre starostu radnicu upozornil na nedostatočný počet kontajnerov pre obyvateľov Čachtickej ulice.

„Mesto vyrubuje poplatky pre komunálny odpad, ale nezabezpečí potrebný počet kontejnerov občanom a ani nezmení cyklus odvážania odpadu, pritom oznam o pokute 1500 eur pre odkladanie odpadu vedľa kontejnerov je tam umiestnený. Kam majú občania odkladať odpad a pritom platia za službu?“ uviedol občan v nedeľu 19. marca prostredníctvom portálu.

Už o deň neskôr, v pondelok, bolo pri stanovištiach čisto, vrecia s odpadkami pracovníci zberovej spoločnosti poodnášali.

Hovorkyňu radnice sme teda oslovili s tým, aby zhodnotila stav a prezradila, či sa posnažia obyvateľom pomôcť a zabezpečiť, aby mali kam smeti vynášať. „V prípade, že sa na stanovišti pri nádobách na komunálny odpad nachádzajú vrecia mimo nádob, zberová spoločnosť ich pri vývoze uprace. Stanovište na Čachtickej ulici má vývoz odpadu dvakrát týždenne – v pondelok a piatok. Zaznamenali sme zvýšenie množstva odpadu po víkendoch. Vtedy sa nádoby zaplnia rýchlejšie ako v priebehu týždňa, keď sa zvyčajne neprepĺňajú. Po preverení situácie bola na zaistenie väčšej čistoty na stanovišti zaslaná požiadavka zberovej spoločnosti na navýšenie nádob o jednu 1100-litrovú na komunálny odpad. Požiadavka by mala byť v priebehu najbližších dní vybavená,“ povedala Eva Bereczová.

Túto informáciu sme preverili a presne týždeň nato, ako fotografia na portáli pribudla, už smetiaky odpadkami „nepretekali“. Aj vďaka iniciatíve jedného z obyvateľov sa jeho susedom zvýši komfort pri vynášaní odpadkov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 28. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín