Vďaka Blatovému pochodu zažil turista nahého bežca

  • Šport / Ostatné športy
  • 23. novembra 2016, 14:29
  • Autor:vd/mp

Ani meteorológovia so svojou upršanou predpoveďou na sobotu 19. novembra neodradili päťdesiatich milovníkov turistiky od Blatového pochodu, hoci ženy, čo sa naň chystali, dali prednosť teplu domova. Do hôr vyrazili najmä otužilejší chlapi. Riskovali dážď a získali parádne počasie na turistiku. Pršať im začalo, až keď už boli pod strechou.

Tento rok si turisti už po tridsiaty ôsmy raz obuli vibramy a vybrali sa z Piešťan do Hlohovca na Jašter. Účastníkov zapisoval šéf akcie Jaroslav Böhm z Klubu slovenských turistov Piešťany – Bezovec.
Svoje pocity i o akcii nám porozprával mladý turista Michal Fiala, ktorý sa vybral do cieľa z Havrana, šiel po Svrbickej ceste, prešiel Humništia, Holý vrch a cez Ovčiu skalu sa dostal až na Jašter. Tu je jeho rozprávanie, ktoré nazval Prečo sa oplatí vstať skôr alebo sloboda po svojom:

„Spolu s naším klubom som sa zúčastnil organizovanej akcie Blatový pochod. Tridsiaty ôsmy ročník obľúbenej jesennej akcie je za nami. Počas túry som stretol kamaráta z Trnavy a ten sa s nami podelil o zážitok zo zastávky pri Kríčku.

Hovoril nám: ‚Prišiel som na zastávku a staršia pani čakajúca na autobus hromžila, že ani tie autobusy nechodia tak ako majú, veď mal ísť o 5.04 h! Vysvetľujem jej, že ide až o 5.30 h. Ona mne zasa, že sa ponáhľa za vnúčatami, aby jej dcéra mohla ísť do práce. Zostali sme v šoku, keď sme zbadali okoloidúceho muža v slipoch a bosého. Po chvíli čudovania a nepochopenia situácie sa objavil druhý dokonca úplne nahý. Na otázku, prečo ide bez oblečenia, odpovedal: Stavili sme sa o 500 eur, kto prejde z hotela po Kríčok nahý, ten vyhrá. Autobus prišiel a pani smerujúca na Bučany odišla strážiť vnúčatá, aby jej dcéra poctivou prácou vo fabrike mohla uživiť rodinu. Páni z ‚INNu‘ šli späť do hotela vyspať sa z výhry, možno úspešnej kariéry alebo opojenia z osláv slobody.‘

A to sa už kamarát vrátil myšlienkami z ranného zážitku na zablatený chodník červeno značkovanej trasy z Havrana do Hlohovca. Pocit slobody počas krásnej túry nám počasie doprialo. Považský Inovec ponúkol päťdesiatke turistov opäť svoje pohodlie. Zablatenou vibramou sme dorazili do cieľa na Jašteri. Verím, že počas budúcej túry sa zasa dozviem od priateľov o slobode a jej nahote. Teším sa aj na to, že si nemusíme kupovať les, aby sme do neho mohli vstúpiť.

Predstavte si na Slovensku miesto, kde bude tabuľka s nápisom Les turistov alebo Vstup len pre turistov… alebo Turistická stráž. Zatiaľ platí tereziánsky zákon o vstupe do lesa podporený vtipnou náladou všetkých zúčastnených.

Aj o tom bol dnešný Blatový pochod. Bolo krásne, pršať začalo, až keď sme boli pod strechou.


Horám zdar…“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf