V Piešťanskom okrese bolo viac nehôd ako vlani

  • Cestovanie
  • 11. júla 2016, 08:41
  • Autor:(am/ts KR PZ)

Trnavská krajská polícia zaevidovala za prvý polrok 550 dopravných nehôd, čo je o 32 menej ako vlani. Najviac, 158, ich zaznamenali v okrese Trnava, v Piešťanskom okrese vodiči havarovali 53-krát, čo je o sedem viac ako v predchádzajúcom období.

Každá druhá osoba sa pri nehode zranila, 12 ľudí zomrelo a 36 vyviazlo s ťažkými zraneniami. Negatívny vývoj v počte usmrtených osôb pritom pretrvával od marca až do konca júna. „Pozitívne hodnotíme pokles nehôd s alkoholom,“ informovala trnavská krajská hovorkyňa Mária Linkešová. Kým vlani bolo v Trnavskom kraji takýchto kolízií až 68, teraz policajti namerali alkohol u vodičov v 54 prípadoch. 

Najviac nehôd, až 501, majú na svedomí vodiči motorových vozidiel, 17 cyklisti a 15 nehôd zapríčinili chodci. Dva strety chodca s automobilom sa udiali aj v okrese Piešťany. Mesto bicyklov a jeho región však obsadilo hneď po Trnavskom okrese druhú priečku v počte nehôd zavinených cyklistami, v prvom polroku boli takéto štyri. „Vodiči viac ako v polovici prípadov porušili svoje povinnosti a nezvládli riadenie pre neprimeranú rýchlosť. Opatrnosť by mali zvýšiť najmä v obciach na miestnych komunikáciách. Nepozornosť a únava sa najčastejšie prejavovala u vodičov v popoludňajších a nočných hodinách,“ uviedla hovorkyňa.

Na základe analýz preto prijali dopravno-bezpečnostné opatrenia, šoféri preto budú policajtov stretávať častejšie. „Hliadky nájdu vodiči vo zvýšenej miere na úsekoch častých dopravných nehôd,“ dodala M. Linkešová, pričom upozornila na diaľničný úsek i „starú cestu“ v Hlohovskom okrese. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava