V maskách tancovali aj v Spojenej škole

  • Spravodajstvo
  • 23. februára 2017, 12:33
  • Autor:am


Spojená škola na Žilinskej ceste v Piešťanoch sa stala jedinečným centrom, v ktorom sa združili karnevalové masky všetkých druhov. V piatok 17. februára do budovy zavítali čarodejníci či šašovia.

Po úvodnom predstavení masiek, počas ktorého sa deti dozvedeli, že sa medzi nimi nachádza Harry Potter, Lilo z rozprávky Lilo a Stich, prípadne aj jeho veličenstvo kráľ, sa začala zábava na detské pesničky. Chlapci vyzvŕtali dievčatá a deti si zasúťažili, odmeňovali sa aj najkrajšie masky. „Každého sme však pochválili, aby si deti karneval užili. Za odmenu mali pripravené darčeky od sponzorov – tričká, sladkosti, rozdávali sme šišky,“ povedala pedagogička Janka Sabová.

Karneval bol pre deti vytúžený. „Tešili sa celý mesiac, prežívali to a konečne sa dočkali. Karneval mávame tradične posledný piatok pred jarnými prázdninami. Užijú si ho naplno a potom v dobrej nálade idú na prázdniny,“ prezradila J. Sabová.

„Niektoré deti si pripravovali masky samy doma alebo im pomáhali rodičia a prišli v úplne nádherných kostýmoch. Niektorým sme zase pomohli my. Máme tu v sklade oblečenie, umelé vlasy, klobúky, sukne,“ uviedla učiteľka. Peťko nám prezradil, že je šašo, Kiko sa s vrkočmi premenil na Indiána, Adrianka bola záchranárkou. „Páči sa mi, ako oživujú a aké majú oblečenie,“ prezradila záchranárka. Keby sa vraj niekomu niečo stalo, ihneď by zasiahla.

Karneval nenechal chladnými ani pedagogičky. „Samozrejme, tešíme sa vždy aj my. Niektoré kolegyne sa dokonca prezliekajú do masiek. Nakoniec si každá so svojou triedou vždy aj zatancuje,“ dodala na záver J. Sabová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 21. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 17. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf