V Krakovanoch Mikuláš, čertovi odtrhli deti chvost

  • Spravodajstvo / Región
  • 7. decembra 2017, 13:16
  • Autor:vd

V Krakovanoch zhaslo svetlo a v tej tme si svietili lampášikmi malí aj veľkí, kráčajúc od materskej školy za Mikulášom. Cestou sa zastavili v múzeu, kde z veľkej tmy vyskočil spoza krakovskej brány čertisko. Decká sa nezľakli, odtrhli mu chvost. A ten chudák, krívajúc kráčal v čele veselého sprievodu k obecnému úradu – k vianočnému stromčeku. Opretý o sochu medveďa ich tam netrpezlivo vyčkával Mikuláš. „Kdeže sú?“

Mikulášskej nádielke v Krakovanoch predchádzal svetielkujúci pochod - deti s rodičmi i starými rodičmi kráčali od škôlky v absolútnej tme - svietili si iba kahančekmi.
Mikulášskej nádielke v Krakovanoch predchádzal svetielkujúci pochod - deti s rodičmi i starými rodičmi kráčali od škôlky v absolútnej tme - sviatili si iba kahančekmi.

 "Už idú", upokojil bradatého starca starosta František Klinovský  a tiež miestni dobrovoľní hasiči. Z obrovských košov z prútia, čo sedeli jak dubáky pod jedličkou či smrekom (rozpoznať to v tej tme bol problém) trčali balíčky. A bolo ich tam ako detí – kopec – ako smetí. Aby bolo veselo, spievali im miestni folkloristi, vyhrávala harmonika. A keď Mikuláš spolu s rohatým rozdali balíčky a stromček už žiaril ako sa patrí, odobrali sa davy k občerstveniu vo vianočnom stánku – nechýbali tam ani domáce medovníčky.
Pozrite sa na fotogalériu, ako to tam vyzeralo.
Aj o tomto sa dočítate v utorňajšom Piešťanskom týždni.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj