V Kanade zhorela garáž i dielňa

  • Spravodajstvo
  • 4. novembra 2015, 08:24
  • Autor:vd

Nad piešťanskou Kanadou sa v sobotu 31. októbra predpoludním vznášal hustý dym. Hasiči sa s cisternovým autom a zapnutou sirénou veľkou rýchlosťou predierali cez oblaky čmudu k požiaru garáže a stolárskej dielne. Nebolo im príliš jasné, kde horí. Až pri svätej Trojičke sa ukázalo, že ide o slepú uličku vedúcu k bývalému detskému ihrisku uprostred hustej zástavby. Oheň o pár minút zachvátil stavby, preto im na pomoc vyrazila ďalšia posila s plnou cisternou.

Okolo postávali ľudia, policajti sa rozprávali s majiteľom. Len pred pár minútami v garáži i dielni skontroloval kúrenie tuhým palivom a nič podozrivé nevidel. Vylúčil cudzie zavinenie. Našťastie, stavby mal poistené. Zhorelo drevo i zariadenie dielne, iba auto zachránili vyvlečením z garáže. Vplyvom sálavého tepla sa roztopili aj kontajnery na separovaný odpad.
„Len čo sme oheň zbadali, volali sme 112-ku. Hasiči prišli o pár minút, patrí im vďaka, že sa oheň nerozšíril na susedné domy i na náš v zadnej časti dvora. Je to hrozné, keď sa človek pozerá na tú spúšť, ale, chvalabohu, nikomu sa nič nestalo,“ povedala so slzami v očiach obyvateľka domu.
Požiar hasiči zlikvidovali troma vysokotlakovými prúdmi vody, pod strešnou krytinou opakovane dohášali objavené skryté ohniská. Pretože hrozilo zrútenie strechy, príslušníci ju rozobrali. Majiteľ odhadol predbežné škody na desaťtisíc eur.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 3. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela