V Adeli rozvoniaval vianočný punč

  • Spravodajstvo
  • 4. decembra 2017, 12:59
  • Autor:am

Kongresovú sálu piešťanského Adeli Medical Centra v piatok 1. decembra zaplnili pacienti, bývalí či súčasní zamestnanci rehabilitačného zariadenia, ale aj náhodní okoloidúci. Vôňa vareného vína a punču ich prilákala na druhý Vianočný trh organizovaný Nadáciou Adeli.

Minulý rok mal Vianočný trh v Adeli premiéru, tento rok už ho zorganizovali v o čosi väčšom duchu. „Mali sme viac predávajúcich, približne 30. Boli to poväčšine pacienti a ich rodiny, ktorí si predávali svoje výrobky, no boli tu tiež zamestnanci – súčasní i takí, čo už išli do dôchodku. Plus prišli priatelia z rôznych občianskych združení, ktorí s nami spolupracujú,“ priblížila predávajúcich Jana Sabová z Nadácie Adeli. Za pult sa postavili aj ďalší tvoriví ľudia z Piešťan a okolia či zástupcovia miestnej Spojenej školy. Na stoloch sa tak objavili rôzne ručne tvorené výrobky, dekorácie, šperky, oblečenie a mnoho iného tovaru.
Nadáciu Adeli podporil len výťažok z predaja vareného vínka, punču a medoviny, ostatným konkrétnym predávajúcim utŕžené eurá pomôžu napríklad pri financovaní terapií či fungovania občianskych združení. Mnohé mamky či babky pacientov totiž doma tvoria, a tak si mohli predajom vlastných výrobkov nielen privyrobiť, ale sa aj dostať do spoločnosti. „Je to aktivita, pri ktorej sa tiež chceme stretnúť s pacientmi a zamestnancami aj mimo cvičenia,“ prezradila J. Sabová. Mnoho príjemných stretnutí sa i podarilo zorganizovať, podaktorí sa nevideli aj celý rok. „V porovnaní s minulým rokom prišlo aj viac ľudí z vonku,“ skonštatovala organizátorka.
Atmosféru dotvárali vystúpenia základných umeleckých škôl z Piešťan a Vrbového, čerešničkou bolo predstavenie folklórneho súboru Žito. Adeli však aj po skončení trhu zostáva v predvianočnej atmosfére a už budúci týždeň si pacienti vychutnajú mikulášsku besiedku.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel