Upozorňujú na závažné porušenia stanov

  • Spravodajstvo
  • 23. augusta 2017, 13:41
  • Autor:red

Vážený pán primátor, na poslednom zasadaní Dozornej rady (DR) Bytového podniku Piešťany, s. r. o., sa členovia zhodli, aby v zápisnici boli uvedené jednotlivé nedostatky a porušovanie stanov. Nie sme si istí, či sa Vám táto zápisnica dostala do rúk, nakoľko jej záverečné znenie ani nám nebolo doručené.

Preto Vás chceme informovať, že v spoločnosti Bytový podnik Piešťany, s. r. o., prichádza k porušovaniu stanov, obchodného zákonníka a výskytu viacerých závažných nedostatkov:
– členovia DR nemali možnosť prerokovať výročnú správu Bytového podniku Piešťany, s. r. o., za rok 2016, nakoľko ku dňu zasadnutia DR (koncom júna 2017) ešte stále nebola zostavená;
– členovia DR nemali možnosť prerokovať návrh na rozdelenie zisku za rok 2016, nakoľko nebol pripravený;
– k poslednému zasadnutiu DR nebol pripravený plán investícií na rok 2017, a teda ani ten DR nemala možnosť prerokovať;
– pravdepodobne bolo zvolané valné zhromaždenie s cieľom rozdelenia zisku, o ktorého dátume a zvolaní členovia DR neboli informovaní, čo je ďalším závažným porušením stanov.
Ďalšími nedostatkami pri vedení spoločnosti Bytový podnik Piešťany, s. r. o., je napríklad fakt, že niektoré úradné podania sú na jednotlivé inštitúcie stále predkladané v mene bývalej p. konateľky alebo neriešenie problémov vlastníkov bytov pri vyúčtovaní nákladov.
DR na svojich zasadnutiach priebežne dávala odporučenia vedeniu bytového podniku a upozorňovala na nedostatky, ale tieto neboli napravené.
Keďže spoločným cieľom je poskytnutie kvalitných služieb majiteľom bytov a nehnuteľností, ktoré sú v správe spoločnosti Bytový podnik Piešťany, s. r. o., je v záujme nás podpísaných, ale veríme, že aj vo Vašom, priehľadné a odborné vedenie tejto spoločnosti v prospech občanov.
Z tohto dôvodu Vás žiadame do 14 dní o nápravu nedostatkov a o vyvodenie zodpovednosti pri nedodržiavaní stanov a obchodného zákonníka. Zároveň Vás žiadame do tohto dátumu zvolať stretnutie všetkých kompetentných a informovať podpísaných členov DR o náprave a vyvodení zodpovednosti.
V prípade, že nebude uskutočnená náprava a vyvodená zodpovednosť, vzdávame sa členstva v DR Bytového podniku Piešťany, s. r. o.
S úctou Andrej Klapica, Denis Kristek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav