Úľava pre dýchacie cesty a oddych pre telo i myseľ

  • Spravodajstvo
  • 14. marca 2018, 06:13
  • Autor:ts

Najmä zima a chladné počasie je obdobím, keď takmer každý prekoná nejakú nádchu, prechladnutie. Nielen pri týchto ľahších ochoreniach, ale aj pri chronických problémoch s dýchacími cestami pomôže krátky pobyt v soľnej jaskyni. Takúto jaskyňu nájdete aj v Piešťanoch, a to v Kúpeľnom dome Napoleon na Kúpeľnom ostrove.

Soľná jaskyňa je miestnosť postavená z morskej soli a v závislosti od lokality môže byť na miesto dovezená z viacerých rozdielnych lokalít. Miestnosť je navrhnutá tak, aby mala príjemnú atmosféru a dobre sa v nej relaxovalo. „K oddychu počas pobytu v soľnej jaskyni prispieva aj jemné tlmené svetlo a príjemná relaxačná hudba. Počas procedúry pohodlne ležíte a odpočívate v kresle a zároveň dýchate špeciálny slaný vzduch,“ dodáva kúpeľná manažérka Soňa Zabranská.
Počas tohto procesu sú do dýchacieho systému a pľúc vdychované drobné čiastočky soli. Keďže soľ má antibakteriálne účinky, dokážu čiastočky rozpustiť hlieny a majú čistiaci účinok na respiračný systém. Soľná jaskyňa je preto účinnou procedúrou pri liečbe chronických respiračných problémov alebo následkov prechladnutia alebo infekcie dýchacieho traktu.

Soľná jaskyňa je miestnosť postavená z morskej soli a v závislosti od lokality môže byť na miesto dovezená z viacerých rozdielnych lokalít.

„Vďaka tomu, že telo sa v tejto pozícii úplne uvoľní, je inhalačný proces efektívnejší a spája v sebe funkciu respiračnej terapie s funkciou odbúravania stresu. V Kúpeľoch Piešťany po tejto terapii nasleduje termálny minerálny kúpeľ,“ vysvetľuje ďalej S. Zabranská.
Oddych v teplej vode je zároveň dokonalým prostriedkom pri úľave od stresu a záťaže moderného života. Táto termálna procedúra je ukončená oddychom na lôžku. Keďže celkový uvoľňujúci efekt je veľmi účinný, dozvedáme sa, že nie je neobvyklé počas procedúry zaspať.
Táto kombinácia procedúr je širokej verejnosti dostupná každý deň okrem pondelka počas otváracích hodín Kúpeľného domu Napoleon.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín