Trnavský amfiteáter čaká digitalizácia

  • Spravodajstvo
  • 20. marca 2013, 12:23
  • Autor:sita(m)

Správa kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava hľadá dodávateľa na digitalizáciu Mestského amfiteátra digitálnou 2D technológiou. V rozpočte má na novú technológiu vyhradených 100-tisíc eur. Predpokladaná hodnota zákazky je vyčíslená na 85-tisíc eur bez DPH. Organizácia mesta si vyhradila právo zrušiť súťaž, ak nezíska dotáciu 35-tisíc eur z Audiovizuálneho fondu.

Napriek vyhláseniu verejnej súťaže podľa viceprimátorky Trnavy Kvetoslavy Tibenskej nad digitalizáciu letného kina stále visí otáznik. Premieta sa v ňom len tri mesiace v roku, návštevnosť letných predstavení je slabá. Vlani prišlo na jedno premietanie v priemere menej ako tridsať divákov. Vedenie mesta na druhej strane láka možnosť využiť moderné technológie aj pri iných príležitostiach. "Keď boli napríklad majstrovstvá sveta v hokeji, boli problémy so zháňaním veľkoplošnej obrazovky, po prípadnej digitalizácii by boli vyriešené,“ skonštatovala Tibenská. Amfiteáter by bolo možné potom využívať aj na vysielanie prenosov z rôznych iných podujatí.

Trnava vlani investovala do digitalizácie klasického kina Hviezda v centre mesta. Nová technológia umožnila kinu uvádzať aktuálne filmové novinky, čo sa odrazilo aj na zvýšenej návštevnosti. Mestský amfiteáter prešiel komplexnou rekonštrukciou za 2,5 milióna eur pred piatimi rokmi. Vznikol kultúrny stánok s viacfunkčným využitím s takmer 1 500 miestami na sedenie.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín