Tohtoročným hitom plesov sú tylové topy

  • Spravodajstvo
  • 4. februára 2016, 14:32
  • Autor:am

Plesová sezóna je v plnom prúde a milovníci tanečných parketov riešia dilemu, čo si obliecť. Zložitú situáciu majú najmä dámy. Okrem vyzdvihnutia vlastnej krásy sa snažia dodržiavať najnovšie trendy. Tým tento rok vládne tylový vrch.

Čierna farba je vždy „in“, no čoraz viac ženy siahajú aj po pastelových. „Dámam odporúčame, aby si vzali farbu, ktorá sa im hodí. Nie všetko módne im aj svedčí,“ povedala Ľubica Dóczyová, majiteľka piešťanského Svadobného salónu Ľubica. Veľmi dôležité je brať ohľad na typ pleti, oči, vlasy, či dokonca temperament. Univerzálna farba svedčiaca každej žene neexistuje, dokonca ani čierna nie je jasná voľba. Mnohé dámy v nej síce pôsobia úžasne, no nájdu sa výnimky vyzerajúce smutne a staro.

Zaujímavé novinky sú v kategórii strihov a látok. „Do popredia sa tlačí trend s tylom na šatách cez dekolt až ku krku, prípadne je predĺžený až do trojštvrťového či dlhého rukáva. Veľmi pekný nový prvok, ale nie každému vyhovuje,“ prezradila Ľ. Dóczyová. Citlivé dámy tento trend asi nepoteší, pretože tyl môže byť nepohodlný, trochu škriabe a svrbí.

Ak vám býva chladno a vonku je mráz, zvoľte šaty s dlhým rukávom. Nie je to však podmienka, pokojne siahnite aj po pohodlnejšej verzii. „Radi ponúkame štóly a bolerká, pretože si ich na plese môžeme kedykoľvek vyzliecť. Keď tancujeme a sme zahriate, je to veľká výhoda,“ uviedla Ľ. Dóczyová. Väčšinou sú ku kvalitným šatám štóly vyrobené z rovnakých materiálov a farieb. „Niekto uprednostní bolerko a nemusí sa oň starať. Niekto zas radšej štólu. Dá sa s ňou viac pracovať, vieme ju pripnúť, takže sa nešmýka a nepadá. Aj z dlhej štóly vieme nainscenovať bolerko. Otočíme ju okolo ramienok alebo pripneme na korzet a aj ruky sú tým pádom vyriešené. Dokonca je to pohodlnejšie ako nový trend s dlhými rukávmi,“ prezradila majiteľka salónu. Pre dokonalý styling dokážu tiež obaliť látkou zo šiat aj plesové topánky.

Nechajte si časovú rezervu


Dámy by si výber nemali nechávať na poslednú chvíľu. Ideálne je riešiť ho približne týždeň či dva vopred, aby v salóne stihli šaty upraviť presne na postavu a nevznikali stresové situácie. „Mali sme prípad, že dáma prišla v sobotu, o jedenástej si vybrala šaty, do dvanástej sme ich ušili a večer išla plesať. To sú extrémy,“ povedala Ľ. Dóczyová. Všetky šaty majú pritom „rozpracované“, dokážu ich žene upraviť na mieru. To môže trvať hodinu, ale aj celý deň. „Vieme sa prispôsobiť každej anomálii. Niekto má širšie boky, niekto úzke, malé alebo veľké prsia, a s konfekciou je potom zásadný problém,“ doplnila Ľ. Dóczyová.

Čierna farba je vždy „in“.

Stať sa môže i to, že vytypované šaty už nie sú voľné. „Nikdy nemám viac kusov toho istého typu šiat, vždy len jeden. Dámy sa nerady na plese stretnú v rovnakej róbe,“ poznamenala majiteľka salóna. Exkluzivitu zaručuje aj tým, že časť ponuky pozostáva z modelov, ktoré vlastnoručne maľuje a šije. Na rozdiel od iných nemaľuje len drobné detaily, ale maľuje celú plochu šiat, ktoré potom vyšíva korálikmi a dozdobuje značkovými brúsenými krištáľmi.

Každé šaty vedia v salóne upraviť aj o tri-štyri veľkosti. Báť sa nemusia ani plnoštíhle ženy. „Máme moletnejšie zákazníčky s veľkým problémom nájsť niečo na seba. Už sú zvyknuté, že u nás to pekne vyriešime,“ pochválila sa Ľ. Dóczyová.

Šik na plese môžu byť aj naši muži a deti – na výber je mnoho elegantných outfitov.



0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín