Teplickú síce opravili, ale pre bežný život nedomysleli

  • Spravodajstvo
  • 7. februára 2018, 01:44
  • Autor:Daniela Serišová

S nedisciplinovanými vodičmi sa potýka celé mesto Piešťany už viacero rokov. Najväčším kameňom úrazu je parkovanie alebo krátkodobé státie. Tento problém najviac postihuje centrum mesta, kde voľného miesta nie je nazvyš. Ušetrená nezostala ani dávnejšie zrekonštruovaná Teplická ulica.

Hlavným problémom celej Teplickej je nájsť voľné miesto. Keďže po oboch stranách ulice sú rôzne prevádzky, bary či obchody, problém nastáva pri zásobovaní. V pondelok ráno okolo pol ôsmej sú všetky parkovacie miesta plne obsadené a do prevádzok práve privážajú tovar. V oboch jazdných pruhoch tak na striedačku stoja dodávky, osobné autá či pick-upy so zapnutými výstražnými svetlami.
Čerešničkou na torte býva vždy kamión, z ktorého vykladajú tovar do záhradného obchodu kúsok pred križovatkou Teplickej a Meštianskej. Ak máte „šťastie“, kamióny sú tam odstavené dva rovno za sebou. Ranný slalomový prejazd Teplickou či už autom, alebo na bicykli, býva plný adrenalínu a nadávania. Akoby nestačilo, že je na Teplickej aj nebezpečná križovatka. Na takúto formu zábavy však nemusíte čakať iba na pondelňajšie rána. Zanadávať si môžete prísť ktorýkoľvek pracovný deň hneď zrána alebo dopoludnia.
Zásobovacie autá sa však pokutovať nedajú, pretože odstaviť môžu vlastne kdekoľvek. Vodiči zásobovania by však mohli byť ohľaduplní a logicky porozmýšľať, kde sa postaviť, aby nezablokovali celú ulicu. Horšie to je však s dodávkami všetkých kuriérskych spoločností. Ich vodiči majú nevídanú schopnosť zastaviť priamo pri dome, kam majú priniesť balík, teda vždy na tom najnevhodnejšom mieste. Nestarajú sa, či sú v strede cesty alebo zablokujú celý jazdný pruh. Zastavia, zapnú výstražné svetlá a spokojne čakajú na zákazníka.
Ďalšou drzou skupinou komplikujúcu dopravu na tomto úseku sú vodiči osobných áut. Spoločným menovateľom pre všetkých je lenivosť. Zákaz-nezákaz, „ja len niečo na chvíľku musím vybaviť…“ a osobné auto nechajú v jazdnom pruhu s výstražnými svetlami a najlepšie aj so zapnutým motorom. Takýchto lenivcov sa naraz na celej ulici nájde aj päť. Kým však zavoláte hliadku, odfrčia preč.
Do „vychovávania“ či upozorňovania na obmedzovanie premávky sa radšej nepúšťajte, aby ste neutŕžili zopár nepekných nadávok na svoju adresu. Satirickým paradoxom je však aj sídlo mestskej polície na tejto ulici. Takéto priestupky sa tak nezriedka konajú priamo pod ich oknami.
Jediným riešením tohto problému je ohľaduplnosť a logické myslenie vodičov zásobovania a aj všetkých ostatných. Na škodu by ani nebolo zopár peších policajných hliadok upozorňujúcich na priestupky. Riešenie by však bolo iba momentálne, keď by hliadky odišli, vodiči by si zasa robili, čo chcú. O riešení tejto situácie by malo uvažovať mesto, to však pred všetkými parkovacími problémami dlhodobo strká hlavu do piesku. Budúcnosť tohto piešťanského hlavného ťahu tak vôbec nie je ružová. Počas ranných aj dopoludňajších špičiek je lepšie sa Teplickej ulici vyhnúť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava