Tanečníci ZUŠ zabodovali na Intercontinental dancefest

  • Spravodajstvo
  • 23. septembra 2017, 08:14
  • Autor:Viera Dusíková

V Budapešti sa v sobotu 16. septembra konal Intercontinental dancefest. Na festivale sa predstavili tanečné súbory z Maďarska, Rumunska, Nórska, Číny i zo Slovenska.

Piešťany reprezentovali tanečníci zo základnej umeleckej školy a v Maďarsku zabodovali formácie Bella, Plejády a Striebornička. Domov si doniesli štyri veľké poháre, pretože získali štyri hlavné ceny!
„Keby mi niekto pred polrokom vyveštil takýto postup a priebeh nášho snaženia, pobavila by som sa,“ uviedla Dagmar Kuběnová, učiteľka tanečného odboru Základnej umeleckej školy v Piešťanoch.
Na medzinárodný festival sa mohli prihlásiť iba tie súbory, ktoré súťažili na majstrovstvách Európy v kategórii A a získali dostatočný počet bodov. Organizátori ešte zúžili výber iba na choreografie pre skupiny a formácie, čiže nie sóla a malé choreografie. „Naše choreografie z majstrovstiev Európy spĺňali požiadavky a rozhodli sme sa prezentovať našu prácu aj na tomto festivale. Mohli sme si to dovoliť i vďaka finančnej podpore Mesta Piešťany, ktorú sme dostali ešte v júni na dopravu.“
Choreografie porotcovia bodovali a podľa počtu bodov boli udeľované ocenenia v kategóriách gold, silver a bronz. „Do kategórie bronz sa nedostal zrejme žiadny súbor, keďže úroveň bola mimoriadne vysoká,“ opísala priebeh D. Kuběnová.
No a teraz výsledky, na ktoré čakali v závere festivalu všetci tanečníci: Plejády za choreografiu Tajomstvo – gold, Bella za choreografie Pieseň o jari a Strom – gold a Striebornička za choreografiu Hijo de la luna – Grand Prix, hlavná cena festivalu. „Takže domov sme si viezli štyri obrovské poháre a hlavne dobrý pocit, že tie nekonečné hodiny tréningu majú význam. Pravdaže, je to aj náročný záväzok do budúcna, aby sme si čo najdlhšie udržali túto úroveň. Takže hor‘ sa do práce! Najbližšie sa chystáme na medzinárodný festival v Prahe – Podzimní pohádku, tam idú aj mladšie deti,“ prezradila učiteľka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel