Tanečníci zakončili vystúpenie s párty na javisku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. júna 2015, 14:07
  • Autor:am

Ani šesťstomiestna sála Domu umenia kapacitne nestačila hrdým rodičom piešťanských tanečníkov. Počas záverečného koncertu predviedli vo štvrtok 18. júna všetko, čo sa za rok naučili v základnej umeleckej škole.

Vo švíkoch praskalo i parkovisko pred kultúrnym stánkom. Vodiči zaplnili každý centimeter v okolí Domu umenia a po úspešnom odstavení svojho povozu, postávajúc na schodisku, vyčkávali na zvonenie ohlasujúce začiatok. Čas využívali na sms-kovanie a vybavovanie iných záležitostí.
Rodičia zbystrili pozornosť v okamihu, ako sa na pódiu ukázali známe kostýmy. Mobilné telefóny sa razom zmenili na fotoaparáty či kamery. Vyhľadať známu tvár, stvoriť podobizeň vlastného potomka nebolo jednoduché, pretože energické výkony vo vyšperkovaných choreografiách zmenili deti na tanečné hviezdy.
Po skončení každého z čísel sa hľadisko začalo plniť detskými postavami. So spolutanečníkmi sledovali ďalšie body programu už ako diváci. Na pódiu sa predviedli deti ľudovým i klasickým tancom, divákom ukázali disco, džez aj scénický tanec. Z čísla na číslo sa na pódiu vystriedali labute, flamenco tanečnice, ale tiež voskový Elvis či Freddie Mercury.
Koncert sledovala i bývalá učiteľka tanca Oľga Osvaldíková, dáma, ktorá v septembri oslávi storočnicu. Svoj pozdrav odovzdala celej sále, keď ju moderátor pozval na pódium, aby si ju slávnostne uctil. „Ďakujem celej škole. Bozkávam vás, som veľmi rada, že som vás videla,“ vyslovila sa profesorka a sľúbila, že príde opäť. Od publika si vyslúžila dlhotrvajúci standing ovation.
Záverečným číslom programu tanečníci potvrdili, že žijeme len raz. Aj keď spočiatku šlo o natrénovanú choreografiu, napokon sa všetko zmenilo na radostný chaos, pretože na pódium vybehli všetci účinkujúci. Pre veľký úspech si číslo zopakovali, a to sa už na javisko „štverali“ i tanečne naladené deti, ktoré nevystupovali. Hrdí rodičia, priatelia a známi svojim ratolestiam venovali dlhý záverečný potlesk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav