Tamajkove personálne čistky majú súdnu dohru

  • Spravodajstvo
  • 25. januára 2018, 17:20
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Primátor Miloš Tamajka vo štvrtok 25. januára vypovedal pred Okresným súdom v Piešťanoch. Išlo o pokračovanie súdnych pojednávaní vo veci neuznania výpovedí mestských úradníkov zo záveru roku 2015, keď Tamajka jedenástich zamestnancov prepustil.

Tí sa však obrátili na súd a vo štvrtok musel Tamajka okolnosti jeho údajnej optimalizácie mestského úradu vysvetľovať.
Najväčším problémom pri obhajovaní Tamajkových tvrdení, že nešlo pri reorganizácii o mená ale funkcie, sa stal zoznam mien napísaných rukopisom, ktorý sa na verejnosti objavil ešte vo februári 2015 a takmer na sto percent sedí so zoznamom mien zamestnancov prepustených v závere leta a začiatkom jesene toho istého roku.
I keď žalobcovia disponujú mailovou históriou, podľa ktorej bol tento zoznam poslaný zo súkromného mailu primátora na mailové adresy vtedajšej prednostky mestského úradu Dáši Rehákovej a aj niekdajšieho viceprimátora Michala Hyneka, Tamajka tvrdil, že tento zoznam on nevytvoril a rukopis sa len na jeho rukopis podobá a ani netuší, kto by z jeho súkromného mailu tento zoznam mohol poslať.
Vo štvrtok prebehli celkovo tri pojednávania vo veci neuznania výpovedí niekdajších zamestnancov. V závere toho tretieho však vyplávali na povrch aj iné skutočnosti, ktoré naznačovali účelovosť prepúšťaní zamestnancov v roku 2015 a vylučujú údajnú optimalizáciu.
V najbližšom období prebehnú i zvyšné pojednávania, ktoré budú mať zrejme obdobný priebeh, a tak, ako i v prípade týchto troch, bude chcieť sudkyňa predvolať a vypočuť niekdajšiu prednostku Dášu Rehákovú a Tamajkom na reorganizáciu úradu poverenú Ľudmilu Kiššovú, ktorá tiež už nie je zamestnankyňou mestského úradu.
Tamajkov advokát však navrhoval vypočuť aj tri súčasné zamestnankyne radnice, ktoré boli súčasťou prepúšťania zamestnancov v roku 2015.
Viac informácií prinesieme v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa 30. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel