Tamajka naďalej odmieta rešpektovať mestské zastupiteľstvo

  • Spravodajstvo
  • 9. marca 2017, 14:52
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Piešťanský primátor Miloš Tamajka svoje snaženie o odstavenie mestských poslancov o spolurozhodovaní v bytovom podniku nevzdáva. Na piatok 10. marca zvolal mimoriadne zasadnutie mestskej rady, kde ako jeden z bodov programu figuruje oznam o pozastavení výkonu poslaneckých uznesení z posledného zastupiteľstva konaného 28. februára.

Ide konkrétne o uznesenia, ktorými sa poslanci snažili zabrániť svojvôli Tamajku a ním dosadeného konateľa bytového podniku pri správe mestského majetku. Poslanci sa na poslednom zastupiteľstve jednomyseľne svojím hlasovaním zhodli na týchto opatreniach, a to najmä v obave z netransparentného narábania s mestskou eseročkou v hodnote viac ako dva milióny eur, ktorá zabezpečuje dodávku teplej vody do 6300 domácností, spravuje tiež 32 kotolní a 17 kilometrov tepelných rozvodov. Okrem toho vykonáva správu v 98 bytových domoch, v ktorých sú byty v osobnom vlastníctve ich obyvateľov.

Autorom návrhu na pozastavenie výkonu poslaneckých uznesení je radničný úradník Pavol Vermeš. Ten je zároveň novým konateľom mestskej spoločnosti, ktorého do tejto funkcie Tamajka dosadil počas minuloročných Vianoc.

Pred časom Piešťanský týždeň zverejnil videonahrávku, na ktorej figuruje Vermeš, čo neskôr verejne aj potvrdil, ako pred bytovým podnikom do svojho súkromného auta nakladá tisícky strán dôvernej ekonomickej dokumentácie spoločnosti, ktorú mu do rúk zveril primátor bez vedomia mestského zastupiteľstva. Túto dokumentáciu podľa Vermešovho hájenia sa pred poslancami zhotovoval pre partnerskú advokátsku kanceláriu a pre seba domov na kontrolu, nakoľko porozkladaná doma na koberci sa mu lepšie kontroluje, ako keby ju na pracovisku vyberal zo šanónov. Ako sám poslancom potvrdil, o vyhotovení kópií nejestvuje žiaden záznam, a tak čo z bytového podniku presne odniesol, vie len samotný Vermeš.

Poslanci však jeho výhovorkám neuverili a svojimi uzneseniami chceli Vermešove kompetencie i kompetencie primátora voči mestskému majetku obmedziť. Poslanci sa tiež rozhodli Tamajkove kroky k samoovládnutiu bytového podniku nechať preveriť prokurátorom. Kým to však stihli, tak sa na prokurátora zrejme budú musieť obrátiť aj vo veci poslaneckých uznesení, ktorými sa Tamajka rozhodol neriadiť a tváriť sa, že sú neplatné.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela