Streľba v Ostrove: Nepolapiteľný väzeň naďalej uniká pred zákonom

  • Spravodajstvo
  • 26. septembra 2016, 15:14
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Pátranie po utečencovi z leopoldovskej
väznice Ľubomírovi Behanovi
nabralo v okolí Piešťan v sobotu
24. septembra opäť na intenzite.
Viac ako stovka kukláčov sa
pred siedmou ráno vyrojila v okolí
domu jeho otca v obci Ostrov.
Vtrhli dnu a podľa miestnych padlo
i niekoľko výstrelov. Mladíka, ktorý
z väzenia utiekol 2. júna, však
nedolapili.

Ostrov sa stal miestom s najvyššou koncentráciou policajtov na meter štvorcový, a to všetko vďaka rozsiahlemu pátraniu po mladíkovi, ktorý za zvláštnych okolností utiekol spoza múrov jedného z najprísnejšie strážených väzení na Slovensku.

Policajná akcia sa začala v skorých ranných hodinách v okolí domu jeho otca, kde sa mal utečenec ukrývať. Podľa domácich bolo počuť aj výstrely a následne nastal veľký krik. Na základe informácií, ktoré polícia doposiaľ nepotvrdila, mal mladík pred bezpečnostnými zložkami uniknúť cez okno a cez záhradu sa stratiť v okolitých stavbách miestneho poľnohospodárskeho družstva. Ani následná pátracia akcia v obci aj v jej okolí za pomoci vrtuľníka policajtov na stopu Ľ. Behana nepriviedla. Policajti uzavreli obec a zastavovali všetky autá, aby skontrolovali, či sa v nich nenachádza utečenec. Všetko bezvýsledne, polícia sa okolo obeda z Ostrova stiahla.

Polícia udalosti zatiaľ komentuje veľmi skúpo a fámy o tom, že mladíka chytili a ten sa im mal vyšmyknúť, kategoricky poprela krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

A tak môžeme vychádzať len z neoficiálnych informácií, ktoré hovoria o tom, že Ľ. Behana policajti nechytili. V dome, kde ho hľadali, sa však mal nachádzať odo dňa úteku z väzenia a vtrhnúť doň mali na základe informácií od Behanovho kamaráta.

Dvadsaťštyriročný Ľubomír Behan z Ostrova ušiel 2. júna krátko po 8.00 h ráno počas väzenských prác zo strechy objektu, ktorý sa nachádzal v blízkosti areálu leopoldovskej väznice. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská vinu prisúdila justičnej stráži. Troch dozorcov prepustili.

Ľ. Behan si útek z väznice podľa všetkého veľmi dobre pripravil. V priestoroch strelnice po jeho úteku mali nájsť použitú SIM kartu a mobilný telefón. Komplic mu mal pomáhať aj s útekom a odviezť ho na motorke.

Behana zavreli za lúpež na osem rokov a osem mesiacov, za spreneveru auta, z ktorej je tiež obvinený, môže dostať ďalších päť a za to, že ušiel z väznice, tiež päť rokov. Ak ho chytia, za všetky trestné činy si môže posedieť takmer 20 rokov.

Ľubomír Behan uniká už tretí mesiac.

Odsúdený Ľ. Behan je asi 178 centimetrov vysoký, štíhlej postavy, má krátke vlasy vo farbe špinavý blond a modré oči. Po celom tele má výrazné tetovanie. Polícia po ňom i naďalej pátra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava