Slovakman 226: Predĺži Vabroušek svoju víťaznú sériu?

  • Šport / Ostatné športy
  • 2. augusta 2017, 14:34
  • Autor:

Už v sobotu čaká Piešťany jedno z najlepších športových podujatí, ktoré sa tu v letných mesiacoch koná. Do kúpeľného mesta totiž zavítajú elitní triatlonisti, ktorí sa predstavia na jediných pretekoch v dlhom triatlone na Slovensku – Slovakman 226.

Slovakman sa v Piešťanoch uskutoční už po siedmy raz ako Majstrovstvá Slovenskej republiky v dlhom triatlone a v rámci FORD Czechmantour 2017 ako štvrté kolo Českého pohára v dlhom triatlone a druhé kolo Česko-Slovenského pohára. Pretekárov čaká na Lodenici slávnostný štart o 7:00 a následných 3,6 kilometra plávania vo Váhu, 180 kilometrov cyklistiky medzi Piešťanmi a Madunicami a záverečný 42,2-kilometrový bežecký maratón medzi Lodenicou a centrom mesta.
Na štarte sa objavia elitní triatlonisti z Česka a Slovenska a po ročnej prestávke do Piešťan opäť zavíta aj legendárny Petr Vabroušek.„Štartovka sa zaplnila na zhruba tie isté čísla ako v predošlých ročníkoch, pretekári už majú pridelené aj štartové čísla. S jednotkou vyrazí aktuálny český majster Lukáš Krpec. Dvojku má David Jílek a s trojkou absolvuje trať Petr Vabroušek, ktorý bude určite robiť všetko, aby to v cieli vyzeralo ináč ako na štartových číslach. Petr ešte v Piešťanoch na Slovakmanovi nikdy neprehral a pri vyhlasovaní výsledkov sa pozeral na svojich súperov vždy z najvyššieho stupienka,“ povedal na margo elitnej mužskej kategórie organizátor podujatia Vladimír Baron a uviedol aj, že zaujímavé súboje sa črtajú medzi ženami: „Najväčší súboj o prvé miesto budú zrejme zvádzať Petra Krejčová a Helena Kotopulu. Petra skončila minulú nedeľu vo francúzskom Nice piata v celkovom poradí a svoju vekovú kategóriu s prehľadom vyhrala. Tak uvidíme, koľko síl jej ostalo na obhajobu vlaňajšieho víťazstva.“
Ďalším zaujímavým účastníkom, ktorý nebude chýbať na štarte, je Martin Baláž, ktorý ako jediný na zemeguli absolvoval všetkých štrnásť Slovakmanov a teší sa na pätnásty.
Slovakman je síce podujatie, v ktorom súperia vyhlásení triatlonisti, no rovnako dôležitou udalosťou je aj pre hobby triatlonových nadšencov, ktorí si dali cieľ Slovakmana pokoriť. „Samozrejme, nebude to len o favoritoch, ale aj o všetkých, ktorí našli odvahu popasovať sa s traťou a hlavne so sebou. Tak vy, čo idete pretekať, laďte formu, a vy, čo ešte váhate, stále je šanca prihlásiť sa,“ dodal V. Baron.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel