Sládkovičovu začínajú rekonštruovať

  • Spravodajstvo
  • 18. apríla 2017, 08:57
  • Autor:am

Od minulého roka plánovaná rekonštrukcia
Sládkovičovej ulice v Piešťanoch
sa začala v utorok 18. apríla
prevzatím staveniska firmou. Vodiči,
nasledujúce týždne vás v okolí
tejto ulice čakajú obmedzenia.

Búracie práce, teda začiatok samotnej realizácie rekonštrukcie, by sa mali začať vo štvrtok 20. apríla, odvíja sa to však aj od počasia. Prvou obnovovanou bude takzvaná 4. etapa, ktorá zahŕňa časť ulice od križovatky s Teplickou až po križovatku s Hollého ulicou. Rekonštrukcia tohto úseku by mala trvať štyri týždne, teda do 17. mája.

„Obmedzená bude počas prác na štvrtej etape ulica Meštianska, pričom z Teplickej bude označená ako slepá ulica a na jej konci bude uzávera. Ostatné obmedzenia budú vyplývať z aktuálnych prác na jednotlivých úsekoch tak, aby boli obyvatelia i majitelia prevádzok obmedzení čo najmenej. Bude nutné rešpektovať dočasné dopravné značenie. Výrazným obmedzením bude zvýšený hluk a prašnosť počas realizácie prác,“ uviedla Eva Bereczová, hovorkyňa mesta Piešťany.

Dá sa teda predpokladať i to, že pre doposiaľ parkujúce autá na Sládkovičovej ulici budú musieť ich vodiči nájsť iné odstavné plochy. Taktiež chovateľská prevádzka so vstupom zo spomínanej ulice bude počas týchto prác využívať vchod z Meštianskej ulice.

Podľa radnice sa v rámci rekonštrukcie uvažuje i s úpravou chodníkov a úpravou vstupov k nehnuteľnostiam. Tento stav má byť spresňovaný individuálne počas realizácie so zhotoviteľom.

Po štyroch týždňoch, keď má trvať rekonštrukcia úseku od Teplickej po Hollého ulicu, sa majstri presunú o čosi ďalej. Nasledujúce štyri týždne by mali obnoviť komunikáciu po križovatku s Chalupkovou, ďalšie štyri týždne im zaberie rekonštrukcia časti po Hodžovu ulicu a napokon si posledné týždne stavitelia vyčlenili na úsek po križovatku s Ulicou Dominika Tatarku. Predpokladaný termín ukončenia prác je 18. august. Mesto táto investičná akcia vyjde na 770-tisíc eur, ktoré zaplatí z nového úveru.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 15, ktoré je v predaji od 18. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek