Sládkovičova bude s ostrovčekom a zúžením cesty

  • Spravodajstvo
  • 23. mája 2017, 09:02
  • Autor:vd

Jednu z etáp rekonštrukcie Sládkovičovej
ulice – od vjazdu do Teplickej
po križovatku s Hollého – už
majú stavbári takmer hotovú. Presúvajú
sa na ďalší úsek. Vodičov
v Piešťanoch čaká novinka – spomaľovací
ostrovček i zúženie pred
vstupom do križovatky zo strany
vojenského kúpeľného zariadenia.

Nové bude aj vodorovné značenie a chodníky, upravené by mali byť vstupy do domov. Na „spomalenej“ križovatke budú v smere od Centra voľného času Ahoj smerom k bývalému Rozvoju dva pruhy. „Spomaľovacie prvky sme naprojektovali preto, lebo vodiči išli v tomto úseku veľmi rýchlo,“ uviedol pre Piešťanský týždeň projektant Stanislav Chmelo.

Bolo to vo štvrtok 18. mája, keď cestári začali s asfaltovaním povrbližšie povrchu už zrekonštruovanej časti vozovky s novými obrubníkmi. Ďalšia partia robotníkov už rozbíjala asfalt v ďalšej časti ulice, na vetve po Chalúpkovu, prejsť sa dalo už len pešo alebo na bicykli po jednom jazdnom pruhu bližšie k Záhradnej ulici.

Prvú obnovovanú časť, takzvanú štvrtú etapu, ktorá zahŕňa časť ulice od križovatky s Teplickou až po križovatku s Hollého ulicou, začali stavbári robiť 20. apríla. Rekonštrukcia tohto úseku i jeho uzavretie pre dopravu trvala štyri týždne.

Nasledujúce štyri týždne by mali obnovovať komunikáciu po už uvedenú križovatku s Chalupkovou, ďalšie štyri týždne im zaberie rekonštrukcia časti po Hodžovu ulicu a napokon si posledné týždne stavitelia vyčlenili na úsek po križovatku s Ulicou Dominika Tatarku. Predpokladaný termín ukončenia prác je 18. august. Mesto táto investičná akcia vyjde na 770-tisíc eur, ktoré zaplatí z nového úveru.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 23. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava