Školou roka v Piešťanoch sa opäť stala ZŠ Brezová

  • Mladí dnes / Školy
  • 3. júla 2016, 10:29
  • Autor:am

Už tradične patrí záver školského
roka nielen zaokrúhľovaniu či opravovaniu
známok, ale i rozdeľovaniu
ocenení jednotlivým školám v Piešťanoch.
V stredu 29. júna sa riaditelia,
učitelia a žiaci všetkých piešťanských
základných a umeleckých
škôl stretli v Dome umenia a prevzali
si pozornosti či finančné ceny.

V úvode podujatia sa na pódiu kultúrneho stánku postupne vystriedali všetky školy, spolu so svojimi riaditeľmi a pedagógmi na dosky vystúpili aj úspešní reprezentanti svojich základných „alma mater“. Každému z nich zablahoželal primátor mesta Miloš Tamajka a šéfka radničnej školskej komisie Iveta Babičová. Po vymenovaní žiakov prišla na rad kultúra v podaní žiakov základnej umeleckej školy. Predviedli sa tanečníci, ale i flautistka či klavirista.

Detskými športovcami roka sa stali Ema Jančovičová zo Základnej školy Brezová a Rastislav Podhradský zo Základnej školy Mojmírova. Ocenili však i ďalšie pohybovo zdatné deti, rovnako ako i aktivitu škôl. V počte žiakov nad 300 zvíťazila „sedmička“ a najlepšia spomedzi škôl s menej ako 300 žiakmi bola v uplynulom roku cirkevná spojená škola.

Po športovcoch vystúpili na pódium pedagógovia starajúci sa o školské časopisy. Tým najlepším v Piešťanoch je vraj Holubníček, tvoria ho žiaci zo ZŠ Holubyho. Tá si odniesla aj odmenu vo výške 300 eur. Za ňou sa umiestnila Sedmička zo školy, ktorú všetci poznajú pod rovnakým pomenovaním, a bronzové miesto patrí časopisu so sídlom na Mojmírovej ulici s názvom Naša päťka.

Humánnym činom roka sa stala zbierka žiakov zo ZŠ Mojmírova, ktorí finančným darom 1251 eur pomohli v liečbe ťažko chorého spolužiaka. O najvýznamnejší detský čin roka sa zaslúžila Nicol Šutovská, ktorá pomohla ležiacemu mužovi s krvavým zranením hlavy.

Na záver podujatia vyhlásili školu roka, ktorou sa opäť stala ZŠ Brezová. Riaditeľka Bronislava Fačkovcová prevzala diplom a šek na 500 eur. V mimoškolskej činnosti zvíťazila ZŠ F. E. Scherera.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 4. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava