Seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (9.)

  • Spravodajstvo
  • 3. marca 2016, 09:50
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Hurbanova ulica


Jednosmerná Hurbanova ulica, napájajúca sa z Bratislavskej cesty, hlavného ťahu v Piešťanoch, je plne vyťažená. Nielen preto, že je bydliskom mnohých obyvateľov kúpeľného mesta v bytových i rodinných domoch, ale tiež pre prevádzky, umiestnené v tejto lokalite.

V pravidelných intervaloch ulicou prechádza mnoho áut a zvýšená premávka sa odzrkadľuje aj v preplnení ulice odstavenými vozidlami. Po chodníkoch sa v niektorých miestach prejsť nedá, autá sú zaparkované v čo najtesnejšej blízkosti stavieb, aby neobmedzovali premávku na nie práve širokej ceste. Viacerí nerešpektujú dopravné značenie, parkujú i v „zákazoch“. Neraz sa stane, že sa na vozovke stretne auto s chodcom, či ako to už v Piešťanoch býva, aj s cyklistom.

Na Hurbanovej ulici odporúčame opatrnosť zvýšiť na najvyššiu možnú mieru. Domorodcom by však určite uľahčila a spríjemnila bytie údržba chodníka, pokrytého odpadkami a prerastenou zeleňou.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 1. marca.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava