Seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (5.)

  • Spravodajstvo
  • 4. februára 2016, 13:44
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Odstavné plochy pri úradoch štátnej správy



Vybavovaniu úradných záležitostí sa nevyhne žiadny občan Slovenska. Dostať sa v pracovnom čase pred budovy štátnych úradov, lemujúcich Krajinskú cestu, ale s vjazdom cez Ulicu J. Záborského, je najpohodlnejšie automobilom.

Lenže nájsť voľné miesto je skôr šťastná náhoda, pretože väčšina odstavných plôch je vyhradená pre konkrétne evidenčné čísla alebo hendikepovaných obyvateľov. Najväčšia šanca voľne zaparkovať je pozdĺž potoka Dubová, pre sklon terénu najmä v súčasnom sychravom počasí to však znamená, že z auta vystúpite priamo do hlbokej mláky.

Ak jazdíte SUV vozidlom, môžete pokojne využiť aj nové miniparkovisko tesne vedľa budovy okresného úradu. Ale ak máte auto s nižšie postaveným podvozkom, radšej to neskúšajte. Výjazd je strmý a ľahko sa môže stať, že spodok vozidla nie príliš nežne „pobozká“ asfalt.

V jednej z tamojších budov sídli okresné policajné riaditeľstvo, preto neodporúčame ani zastavovať na vyhradených miestach. Po návrate k autu vás môže čakať nemilé prekvapenie v podobe pokuty.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 2. februára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava