S mestskou políciou prežili deti týždeň plný aktivít

  • Spravodajstvo
  • 15. júla 2015, 09:28
  • Autor:red

Mestskí policajti v rámci prevencie kriminality nezaháľali ani tento rok a vybrali 41 detí do výchovno-vzdelávacieho tábora pre peer-aktivistov v prevencii kriminality. Niektorí žiaci základných škôl v Piešťanoch si vďaka tomu predĺžili prázdniny. Letný tábor začal totiž na Duchonke tesne pred koncom školského roka.

„Tento rok prežili deti šesť krásnych dní v lone prírody. Okrem rôznych hier a zábavy sme využili i bazén pri penzióne, zastrieľali sme si zo vzduchoviek, zatancovali zumbu, cvičili sebaobranu, užili si táborák, prezliekli sa do karnevalových masiek. Absolvovali i táborové trhy s peknými cenami,“ povedala nám preventistka V. Husáková.
Nezabudli ani na zdravý pohyb v prírode. Vystúpili až na Topoľčiansky hrad a v posledný deň prešli v tieni stromov po náučnom lesníckom chodníku na Kulháň. „Nezabudli sme ani na slovenské ozbrojené zložky. Navštívili nás príslušníci policajného zboru z Topoľčian. Po ukážkach služobnej kynológie s deťmi besedovali s deťmi. Svoju prácu predviedli i topoľčianski hasiči,“ dodala V. Husáková. Deti zaujímalo hasičské auto, skrývajúce množstvo prekvapení. Príslušníci hasičského zboru im ukázali, ako sa vyslobodzujú zakliesnené osoby i mnohé iné zaujímavosti a na záver sa deti osviežili vodou z cisterny. Tlak z hadice niektorých menších jedincov riadne potrápil.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 29, ktoré je v predaji od 14. júla.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel