S čitateľským maratónom až na úrad

  • Spravodajstvo
  • 24. júna 2015, 13:37
  • Autor:am

Už po ôsmy raz sa piešťanské deti zapojili do veľkého čitateľského maratónu s názvom Čítajme si… Odštartovali ho minulý týždeň vo štvrtok v mestskej knižnici.

Čitateľský maratón otvorila riaditeľka Českého centra v Bratislave Jana Polívková. Spolu s ňou do Piešťan zavítala i riaditeľka vydavateľstva Buvik Mária Števková spolu s manažérkou spoločnosti.
V knižnici si malí milovníci rozprávok prečítali o radostiach a starostiach kocúra Leonarda a besedovali s autorkami knihy Traja kamoši a fakticky fantastický bunker.
Na prvákov a tretiakov zo Základnej školy na Holubyho ulici prišiel rad až popoludní, keď sa spoločne vybrali do priestorov mestského úradu. Vychovávateľka Božena Kučerová vybrala spomedzi svojich žiakov najlepších čitateľov, aby svoje umenie predviedli vo veľkej zasadačke, kde už čakal džús aj čokoláda. Kniha Puf a Muf kolovala z rúk do rúk, a keď sa blížila k tomu-ktorému dieťaťu, to už tŕplo a vyplašene pozeralo. Keď však začali čítať, stres opadol a deti by prečítali aj celú knihu. Okrem nich si z knihy čo-to nahlas prečítali aj primátor mesta Miloš Tamajka, riaditeľka knižnice Margita Galová i dámy z Buviku.
Pred akýmkoľvek maratónom je dôležitá príprava. „Deti sa pripravovali súťažami. Samy sa hodnotili. Sedeli v kruhoch, zvlášť prváci a tretiaci, a navzájom sa bodovali. Máme aj originálnu hru – Čitateľské akvárium. Každé dieťa po prečítaní svojej knižky dostane zlatú rybku a tá mu splní prianie,“ povedala pre Piešťanský týždeň B. Kučerová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava