Ripfest s rekordnou účasťou!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. júla 2014, 14:49
  • Autor:TS Duna (t)

Uplynulý víkend sa vo Veľkých Ripňanoch konal festival Ripfest, ktorého sa zúčastnilo takmer 5000 návštevníkov dobrej hudby a kvalitnej zábavy.

Napriek  tropickej horúčave sa futbalové ihrisko už od obeda zapĺňalo fanúšikmi, ktorí prišli podporiť prvého účinkujúceho, skupinu “Ranná nevoľnosť”. Po nich nasledovala speváčka Gygy s kapelou. Skupinu Heľenine oči sprevádzala smola, keď im po ceste na festival vyvrela voda v chladiči, preto meškali na koncert. Chlapci z Polemicu sú kamaráti a ochotne sa s nimi vymenili. Fanúšikovia skákali spievali a bavili sa čo im sily stačili.
Domáci Gladiator rozpálili svojimi hitmi návštevníkov všetkých vekových kategórií. “Neviem ťa  nájsť” či “Na kom záleží” spieval s Mikom Hladkým a spol celý kotol. Hex sa nenechali zahanbiť a zábava gradovala za tónov piesní ako : “Keď sme sami” či “V piatok podvečer”.
Iné Kafe potvrdili svojim koncertom status punkrockovej legendy. Vratko počas prestávok medzi piesňami ostro odsúdil správanie slovenských radii, ktoré odmietajú hrať nielen ich piesne. Napriek tomu si fanúšikov našli a pieseň “Špinavé objatie” má už viac ako milión pozretí.
Vyvrcholením večera bol koncert skupiny IMT Smile. Bavili, skákali, spievali a tancovali nielen muzikanti na pódiu ale i nadšený niekoľko tisícový dav.
Zlatým klincom večera sa stala slávica ZuzkaSmatanová, ktorá si na Ripfest priviezla i saxofonistu s ktorým zneli piesne výborne. Skupina AYA a Medial banana dali povestnú bodku za festivalom.
Dušan Drobný, organizátor podujatia: "Tento ročník bol výnimočný a nielen návštevnosťou, ale hlavne návštevníkmi, ktorí dokázali vytvoriť atmosféru v ktorej je radosť hrať pre každého muzikanta. Budeme sa snažiť o rok posunúť latku ešte vyššie, aby sme všetkých potešili. Stretneme sa o rok!“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava