Riaditeľku služieb mesta zvolili tajne

  • Spravodajstvo
  • 7. októbra 2015, 08:49
  • Autor:pror

Služby mesta Piešťany majú opäť riaditeľa. Po augustovom výberovom konaní si na októbrovom mestskom zastupiteľstve poslanci vybrali v tajnom hlasovaní spomedzi troch kandidátov Hanu Dupkaničovú, v súčasnosti pracovníčku Odboru starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu Piešťany a členku komisie mestského zastupiteľstva pre životné prostredie.

H. Dupkaničová zhrnula svoje predstavy o fungovaní služieb mesta pri predstavovaní sa pred poslancami. „Potrebujeme nadviazať spoluprácu s kúpeľmi, aby návštevníci vnímali mesto a kúpeľný ostrov ako jednoliaty celok. Treba otvoriť zriaďovaciu listinu služieb mesta a presne zadefinovať povinnosti a kompetencie organizácie. Zvýšiť počet odborníkov na údržbu mestskej zelene. Vyriešiť vlastnícke vzťahy k pozemkom, ktoré mesto nevlastní, ale sú jeho reprezentatívnym priestorom. Napríklad o nábrežie Váhu medzi Krajinským a Kolonádovým mostom by sa samospráva mohla starať,“ povedala na zastupiteľstve.
Po nej sa predstavili i zvyšní dvaja kandidáti, niekdajší starosta Banky Jaroslav Janeček i vedúci pracovník jedného zo stredísk služieb mesta Andrej Cimbalík. Na návrh poslanca Martina Cifru sa volilo tajne. Dôveru zástupcov mesta získala H. Dupkaničová. „Predýcham a idem do boja. Požiadam o spoluprácu odborníkov, radnicu, ale i poslancov,“ povedala pre Piešťanský týždeň nová riaditeľka bezprostredne po hlasovaní. Kedy na svoj post nastúpi, ešte nevedela spresniť, jej pracovný pomer na okresnom úrade stále trvá.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 6. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel