Rekreační plavci zatiaľ bez krytého bazéna

  • Plávanie / Šport
  • 18. apríla 2016, 21:30
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Krytý bazén v hoteli Sorea Sĺňava v Piešťanoch zrejme zostane do 1. júna pre verejnosť zatvorený. K opätovnému sprístupneniu zrejme dôjde až po jeho prevzatí novým nájomcom, Adeli Medical Center a uzavretí zmluvy o jeho prevádzkovaní s občianskym združením (OZ) Bazén Piešťany. Jeho členmi sú zatiaľ len piešťanské plavecké kluby, mesto vstup len prisľúbilo.

V závere minulého roku dostali zamestnanci, starajúci sa o chod bazéna, trojmesačné výpovede a od 1. apríla sa nemá kto venovať bezpečnosti pri verejnom plávaní. Odborný a zdravotný dozor dokážu zabezpečiť iba plavecké kluby pri organizovaných tréningoch, čo prekvapilo i poslancov mestského zastupiteľstva.

„Dali sme na záchranu verejného plávania 50-tisíc eur a bazén aj tak zatvorili,“ vyslovil sa kriticky Ján Jánošík.

„Mesto Piešťany zatiaľ nie je oficiálnym členom OZ Bazén Piešťany, nakoľko do dnešného dňa nie je zaregistrovaný dodatok k existujúcim stanovám OZ na príslušnom ministerstve. Mesto takisto zatiaľ do OZ nepreviedlo finančné prostriedky. Ihneď po vstupe od občianskeho združenia vyvinieme maximálne úsilie, aby bazén slúžil pre širokú verejnosť najneskôr od 1. júna 2016. Od tohto dátumu by totiž mala začať platiť zmluva medzi OZ a nájomcom bazéna,“
informovala hovorkyňa mesta Eva Bereczová

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 19. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela