Rekonštrukcia Krajinského mosta má pokračovanie

  • Spravodajstvo
  • 12. júla 2016, 12:49
  • Autor:pror

Krajinský most v Piešťanoch čaká druhá etapa rekonštrukcie, podľa predsedu Trnavského samosprávneho kraja Tibora Mikuša však práce nijakým spôsobom neobmedzia jeho prevádzku. Obyvatelia mesta tak nebudú mať problémy s presunom na druhú stranu Váhu, ako to bolo pred dvomi rokmi.

Obyvatelia kúpeľného mesta, ale i obcí, ktorí sa potrebujú denne dostať z jednej strany Váhu na druhú, majú ešte v čerstvej pamäti starosti, ktoré im nastali pri nevyhnutnej uzávierke mosta počas prázdninových mesiacov v roku 2014 z dôvody opráv jeho povrchu. Zlý rok to bol i pre podnikateľov v ubytovaní či vodnej turistike na opačnom brehu Váhu, keď bola pre nich letná sezóna čistou katastrofou.

Pred časom sa na stránkach radnice objavilo stavebné povolenie na druhú etapu opráv Krajinského mosta. V ňom sa uvádza, že rekonštrukčné práce budú spočívať v komplexnej sanácii spodnej časti stavby a časti nosnej konštrukcie. Jej cieľom má byť zlepšenie súčasného stavebno-technického stavu spodnej stavby mosta.

Podľa informácií od T. Mikuša ide o investíciu v celkovom objeme 960-tisíc eur. „V súčasnom období prebieha výberové konanie na dodávateľa. Podľa toho, ako sa nám ho podarí ukončiť, pristúpime k samotnej rekonštrukcii. V zmysle projektovej dokumentácie však žiadne obmedzenia v užívaní mosta obyvateľmi nenastanú,“ informoval nás T. Mikuš.

Stavebné povolenie má platnosť do konca roka 2017, to je aj definitívny termín ukončenia rekonštrukcie spodnej strany mosta, ktorý tvorí dôležitú dopravnú tepnu pre obyvateľov žijúcich na oboch stranách Váhu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 12. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín