Ratovali dezorientovanú ženu i opilcov

  • Spravodajstvo
  • 3. augusta 2017, 06:05
  • Autor:gak

Heslo Pomáhať a chrániť by si mohli dať do svojho portfólia aj piešťanskí mestskí policajti. Ich prácu v posledných dňoch ocenili viacerí obyvatelia kúpeľného mesta, nielen tí, ktorí ich privolali na tieto zverejnené udalosti.

Ako prvému pomáhali príslušníci mestskej polície (MsP) v pondelok 24. júla 87-ročnému M. S. z Piešťan. O štvrť na desať dopoludnia šli preveriť informáciu od dispečerky Integrovaného záchranného systému, že pred vchodom do nákupného centra Kaufland leží neznámy muž s poranenou tvárou. Senior zrejme spadol a poranil sa, policajti mu poskytli prvú pomoc do príchodu záchranky.
Keďže bolo v úvode minulého týždňa chladno hlavne v noci, mestskí policajti sa ponáhľali v utorok večer na Brezovú ulicu, kde mal podľa anonymu ležať na zemi muž. Nechceným nocľažníkom bol 63-ročný L. V. z Piešťan, ktorému bol, vďaka alkoholu v krvi, aj asfalt prítulnou posteľou. Policajti však pre jeho indispozíciu nemali pochopenie a vykázali ho spať domov. Aspoň neprechladol.
Mokrú, špinavú a dezorientovanú neznámu mladú ženu našli vo štvrtok 27. júla o 9. hodine mestskí policajti na križovatke ulíc Rekreačná a Hlboká. Podľa miestnych sa tam pohybovala už dva dni. Dievčina s hliadkou odmietala komunikovať, no za
pomoci pracovníčky sociálneho odboru Mestského úradu v Piešťanoch sa napokon 31-ročnú Piešťanku N. Z. podarilo presvedčiť nasadnúť do sanitky, ktorá ju odviezla na ošetrenie. Z chirurgického oddelenia piešťanskej nemocnice potajomky odišiel pacient, ktorého v nedeľu 29. júla o 8.30 hodine spozorovala hliadka MsP spať na autobusovej zastávke na Nitrianskej ulici. Ťažko povedať, kam mal 41-ročný Piešťanec V. D. namierené, keďže je v meste evidovaný ako bezdomovec. Policajtom bolo podozrivé nielen pyžamo, čo mal na sebe, ale aj rozbité oko, ktoré mu v nemocnici liečili. Lekárovi ani sestričkám však zrejme nechýbal. „Utečenca“ im vrátila sanitka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela