Ratovali aj dieťa vo výťahu

  • Spravodajstvo
  • 9. augusta 2017, 13:12
  • Autor:Viera Dusíková

Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni zachraňovali ľudí pri dopravných nehodách na diaľnici, ale hasili aj rozsiahly požiar v Drahovciach.

V utorok 1. augusta pred pol jedenástou dopoludnia havaroval na diaľnici D1 v smere na Bučany kamión. Zranenému vodičovi poskytli prvú predlekársku pomoc piešťanskí hasiči. Pri nehode sa poškodila nádrž vozidla, hasiči ju utesnili tmelom, pozametali úlomky z cesty a vytečené prevádzkové kvapaliny posypali sorbentom.
Pri motokárovej dráhe v Trebaticiach sa v ten istý deň rozhorel odpad. Hasiči na požiar nasadili lafetový prúd a o pár chvíľ bolo po ohni.
V stredu 2. augusta sa vo výťahu bytového domu na Ulici E. Belluša v Piešťanoch zaseklo dieťa. Hasiči ho oslobodili, keď výťah odomkli.
Rozlohou najväčší požiar uplynulých dní hasili vo štvrtok 3. augusta piešťanskí, vrbovskí aj veľkokostolianski hasiči v Drahovciach v časti Stavne. Na ploche 4,5 hektárov zhorelo strnisko so slamou na riadkoch. Družstevníci oborávali pole, aby sa požiar pri silnom vetre nešíril smerom na Piešťany.
K nehode osobného motorového vozidla Škoda Octavia a dodávky Renault Master, ktorá sa stala v sobotu 5. augusta na diaľnici pri Veľkých Kostoľanoch, priletela aj vrtuľníková záchranná služba. Vrtuľník prevážal zraneného muža do nemocnice, hasiči mu ešte pred príchodom záchranárov poskytli prvú predlekársku pomoc. Ďalšou zranenou bola žena zo škodovky, o tú sa postarali v trnavskej nemocnici. Diaľnica bola načas uzatvorená v oboch smeroch.
Na Šteruskej ceste vo Vrbovom opäť horela skládka. Na zásah povolali aj členov miestneho dobrovoľného hasičského zboru. Spolu s piešťanskými hasičmi uhasili požiar vysokotlakovým prúdom vody, rozhrabávali skládku a dohášali skryté ohniská.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav