Radnica odoberala elektrinu načierno, dostala pokutu!

  • Spravodajstvo
  • 24. apríla 2017, 21:10
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Rekonštrukcia šatní piešťanskej mestskej polície na Teplickej ulici má svoju dohru aj vo forme pokuty od západoslovenskej energetickej spoločnosti. Tú energetici radnici vyrubili za to, že tento objekt bol po ukončení jeho rekonštrukcie minulý rok do ich rozvodovej siete pripojený načierno.

Rekonštrukciu šatní radnica v minulom roku sa začala potom, ako tento objekt poškodil požiar šíriaci sa z vedľajšej prevádzky. Poisťovňa škodu vyčíslila na sumu zhruba desaťtisíc eur, no následná rekonštrukcia šatní sa vyšplhala až na osemdesiattisíc.

Výber dodávateľa prác aj samotná realizácia rekonštrukcie vyvolala množstvo nejasností. Dovtedy prízemná budova dostala rekonštrukciou i svoju nadstavbu. Otázku však vyvoláva skutočnosť, na čo má nadstavba slúžiť, keď do nej nevedú žiadne schody a reálne je mestským policajtom prístupná, len ak si k nej pristavia rebrík.

Aj proces verejného obstarávania dodávateľa primátorom Milošom Tamajkom pred voľbami proklamovanú nadštandardnú transparentnosť ani z ďaleka nenaplnila. Dodávateľa stavby radnica vybrala bez akéhokoľvek zverejnenia najmenej transparentnou metódou, a to prieskumom trhu.

A zrejme takto podivne vybratý dodávateľ stavbu aj podivným spôsobom mestu odovzdal. Napriek tomu, že objekt má platnú revíznu správu od revízneho technika, zrejme sa pri rekonštrukcii udiala hrubá chyba a budova bola určitú dobu pripojená na verejný rozvod západoslovenskej energetickej spoločnosti pomimo elektromeru.

To vlastne znamenalo, že budova s platnou revíznou správou a mestom protokolárne prevzatá od realizátora stavby bola do energetickej siete pripojená neoprávnene. „Spoločnosť Západoslovenská distribučná vyúčtovala Mestu Piešťany škodu spôsobenú neoprávneným odberom elektriny. Išlo o sumu 906 eur, ktorú mesto uhradilo,“ informovala nás hovorkyňa energetikov Michaela Dobošová.

Chceli sme sa preto na mestskom úrade dozvedieť, kto túto skutočnosť zapríčinil a či si bude radnica od dodávateľa stavby vymáhať náhradu škody. Namiesto vysvetlenia sme sa však dočkali len vety od hovorkyne Evy Bereczovej, že nám odpoveď môže zaslať až tento týždeň.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 25. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel