Radnica neinvestovala do výsadby zelene ani euro

  • Spravodajstvo
  • 21. septembra 2016, 15:01
  • Autor:am

Monitorovacia správa o plnení rozpočtu za prvých šesť mesiacov roka 2016 obišla všetky mestské komisie, nevynímajúc tú pre životné prostredie. Jej členovia sa 5. septembra zaoberali nielen odpadovým hospodárstvom, ale aj výrubom stromov na území Piešťan.

Na životné prostredie bolo vyčlenených v tomto roku 4,9 milióna eur, za prvý polrok z toho minuli 765-tisíc. Členov komisie zaujímalo, na čo konkrétne boli peniaze použité, aké akcie boli zrealizované a aké ďalšie sú plánované. Šéf finančného oddelenia zo svojej pozície na tieto konkrétne otázky odpovedať nedokázal, a tak komisia pre životné prostredie napokon monitorovaciu správu na vedomie nezobrala a uznesením žiada kompetentných, aby sa dostavili na ďalšie zasadnutie a zodpovedali konkrétne otázky jej členov.

Predsedu komisie Petra Jančoviča však zaujímalo, prečo je v monitorovacej správe uvedené, že v prvom polroku nebol na území Piešťan vysadený žiadny strom či krík. V roku 2014 ich pritom bolo 1989, v minulom roku vysadili 357 kusov. Jedinou odpoveďou na otázku zostal komentár k správe, a to, že do 15. novembra by sa mala uskutočniť výsadba v poslednej etape realizácie potoka Dubová. Podľa členov komisie sa minulý rok primátor vyjadril, že arboristi označia každý strom v meste a popíšu jeho zdravotný stav. Doposiaľ sa s aktivitou nezačalo, utíchla i téma obnovy mestského parku. Spýtali sme sa radnice, či stále platí primátorov zákaz výrubu, a taktiež koľko stromov sa v meste za prvý polrok vyťalo. Do uzávierky nám však nestihli odpovedať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava