Radnica chce optimalizovať autobusové linky za 50-tisíc

  • Spravodajstvo
  • 28. augusta 2017, 09:48
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Doprázdninovali už aj volení zástupcovia obyvateľov Piešťan a minulý týždeň zasadla komisia pre financie a podnikanie.

Jedným z hlavných bodov rokovania bola monitorovacia správa čerpania mestského rozpočtu za rok 2017.
Správa, ktorú členovia mestskej komisie dostali k dispozícii, má viac ako 120 strán a podľa názoru všetkých členov sa z nej nedá vyčítať absolútne nič o stave čerpania rozpočtu a realizovaní investícií schválených mestským zastupiteľstvom. „Monitorovacia správa je všeobecná a nič nehovoriaca,“ skonštatovala predsedníčka komisie a zároveň mestská poslankyňa Zita Bruncková.
Z materiálu, ktorý členovia získali dodatočne počas rokovania, sa tak dalo vyčítať aspoň percentuálne čerpanie finančných prostriedkov v jednotlivých rozpočtových kapitolách. V oblasti životného prostredia, športu a dopravy sa radnici podarilo vyčerpať finančné prostriedky zhruba len na úrovni 20 percent.
Pri prerokovaní návrhu zmien v mestskom rozpočte sa tiež dozvedeli o presune takmer 100-tisíc eur, ktoré boli pôvodne určené ako spoluúčasť na projekty financované z eurofondov, do iných kapitol, nakoľko radnica u množstva žiadostí o eurodotácie nebola úspešná. Ide o žiadosti o dotáciu na rekonštrukciu či výstavbu Kolonádového mosta, lávky na Krajinskom moste, cvičnej kuchyne, na sanáciu skládok a mestskej plavárne.
Členovia sa z návrhu na úpravu rozpočtu dozvedeli i to, že radnica chce na spracovanie optimalizácie mestskej autobusovej dopravy (MAD) minúť oproti schváleným 30-tisíc eur až 50-tisíc, a tak túto položku navrhuje vedenie mesta navýšiť. Pri tomto návrhu sa rozprúdila pomerne obsiahla diskusia, v rámci ktorej sa všetci členovia zhodli na tom, že suma, ktorá sa na dotáciu MAD vyčleňuje, je príliš veľká a autobusy príliš málo obyvateľmi využívané. Práve dobre spracovaná optimalizácia by mohla ukázať, ako zefektívniť MAD a zároveň ju pre mesto zlacnieť.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín