Protestovať v Trnave nie je jednoduché

  • Spravodajstvo
  • 17. júna 2013, 12:24
  • Autor:sita(j)

Primátor zhromaždenie na nádvorí radnice nepovolil, pred radnicou robili obštrukcie úradníci.

Protestné zhromaždenie pred radnicou v Trnave proti výstavbe cesty cez lesopark na Kamennej ceste bude v utorok 25. júna popoludní, aj keď jeho prípravu samospráva organizátorom skomplikovala.
Najskôr primátor Vladimír Butko nedovolil protestovať na nádvorí radnice "z dôvodu zabezpečenia nerušeného priebehu rokovania mestského zastupiteľstva“. Keď aktivistka Andrea Pallang oznámila  zhromaždenie pred radnicou, mestský úrad jej oznámil, že bude potrebovať povolenie na zvláštne užívanie verejnej komunikácie.
Najnovšie už povolenie nepotrebuje, Konštantín Šimo z mestského úradu Pallang vysvetlil, že pochybil nový úradník, ktorý sa zatiaľ len učí. Ospravedlnenia za omyl úradníka sa aktivistka nedočkala.
Pallang v pondelok 17. júna potvrdila, že potrebné formality už má vybavené a zhromaždeniu pred radnicou tak nič nebráni.Lesopark by podľa nej mal byť naďalej využívaný ako miesto oddychu pre rodiny s deťmi, bežcov,
cyklistov a peších. Vedenie mesta by spolu s investorom malo podľa nej hľadať alternatívu vo forme mimoúrovňového križovania cesty k budúcej obytnej zóne Kamenný mlyn.
Predstavitelia samosprávy sa k problematike Kamenného mlyna a výstavby v jeho okolí vyjadria na špeciálnej tlačovej besede v utorok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava